X
 
 

Метеорит е експлодирал в орбитата на Земята

5618 0
Метеорит е експлодирал в орбитата на Земята
Снимка: Thinkstock
Огромен метеор е експлодирал в орбитата на земята през декември 2018 г., съобщава НАСА. Взривът е бил вторият най-голям в последните 30 години и най-сериозният след този над Челябинск, Русия преди шест години, предаде БГНЕС.

Случаят обаче е останал незабелязан до  днес, тъй като е станал над Берингово море в Русия. Енергията, освободена при взрива на космическото тяло, е била десет пъти по-голяма от тази, изпусната при аварията в атомната централа Фукушима. Експерт от НАСА разкри, че толкова голям метеор навлиза в орбитата на Земята само два или три пъти на всеки сто години.

Преди 2000 години изригване на радиация от Слънцето е ударило Земята

Учени откриха доказателства за голямо изригване на радиация от Слънцето, ударила Земята преди повече от 2000 години. Резултатът от изсл...

Метеоритът е бил дълъг няколко метра, движел се е с 32 километра в секунда и е експлодирал на 25 километра над земната повърхност, освобождавайки 173 килотона енергия. Взривът е бил уловен първо от противовъздушната защита на  САЩ, след което военновъздушните сили на страната са съобщили на НАСА.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители