Защо САЩ искаха да взривят Луната?

8571
Защо САЩ искаха да взривят Луната?
Снимка: Patou Ricard / Pixabay

През 2017 г. New York Times публикува статия за специална програма в Съединените щати, която разследва епизоди с участието на НЛО. Дълго време нищо не се знаеше за нейната работа и по официални данни отделът е напълно закрит през 2012 г. Нови документи, получени от изданието Vice, говорят, че проектът се е занимавал с много по-широк спектър от мистериозни явления и технологии.

Тази програма носи наименованието Advanced Aerospace Threat Identification Program (AATIP). И според Vice в нейните документи се споменават например уарп двигатели, тъмна енергия и манипулиране на допълнителни измерения.

Там се обяснява, че „ако реално разгледаме идеята за междузвездни изследвания в рамките на продължителността на човешкия живот, то рязък скок в традиционния подход към движението на космическите кораби е просто необходим“.

По-натам се обсъжда теоретичното използване на уарп двигатели за манипулиране на тъканта на пространство-времето и се говори, че червеевите дупки могат да помогнат за тяхното използване.

Предполага се, че с уарп двигатели ще бъде възможно да се пътува със скорост, по-висока от светлинната и пътуването в рамките на нашата Слънчева система теоретично ще отнема минути или часове, а не години. Пътуването до други звездни системи на свой ред ще се измерва в седмици, а не стотици хиляди години. Всичко това, разбира се, е чисто хипотетично.

Според разсекретени данни междузвезден обект се взривил над Земята през 2014 г.

Друг документ за "отрицателната маса" обсъжда идеята за взривяване на Луната с термоядрена бомба. Целта е да се проникне под лунната кора, където потенциално може да има метали, здрави като стомана, но „100 000 пъти по-леки“, идеални за космически полети.

При това няма твърди доказателства, че на Луната съществуват уникални метали или че ядрена бомба въобще е способна да отвори достъп до вътрешността на лунната мантия.

Освен всичко друго, в документите се споменава изучаването на отбранителните и военните способности на различни екзотични технологии, включително антигравитация, „звездни врати“, високочестотна комуникация с помощта на гравитационни вълни и различни системи за невидимост (вероятно за радари).

Всички тези данни са в документите, получени въз основа на искане по Закона за свобода на информацията (ЗОСИ), подадено преди четири години. Става дума за около 1600 страници, които са смесица от научни изследвания, договори, презентации, брифинги и бележки, свързани с програмата.

Всички документи вече са публикувани от Vice в облак. Техният по-подробен анализ от експерти се очаква през следващите седмици.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Левитация, изгаряния и необяснима бременност: Пентагонът разсекрети още 1500 страници за НЛО

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КОСМОС:

Големият взрив е мит. Вселената няма нито начало, нито край – според противоречива теория

Магнитни бури за седмицата 15-21 април 2024 година: Прогноза от САЩ (ГРАФИКА)

Космическите сили на САЩ планират да проведат първите военни учения в орбита

Силна магнитна буря в близките дни - в кой ден ще се случи?

Руската космическа ракета „Ангара-А5“ излетя успешно след два отменени опита (ВИДЕО)

Търсят ги в ЦЕРН: НЛО дошли на Земята през други измерения, твърди учен от Харвард

Луната буквално се е обърнала отвътре

Ускореното разширяване на Вселената "се забавя в последно време"

Магнитни бури за седмицата 8-14 април 2024 година: Прогноза от САЩ

"Вояджър 2" стана вторият най-отдалечен от Земята космически кораб

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com