30-годишен мъж е задържан за побоя над журналиста Стоян Тончев

4909
30-годишен мъж е задържан за побоя над журналиста Стоян Тончев
Снимка:

30-годишният Мартин Душев е задържан за побоя над поморийския журналист Стоян Тончев. Това обяви на пресконференция пред журналисти апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров, предаде „Фокус".

По случая се работи много активно, увери прокурорът. ДНК – експертиза е дала насока към един от извършителите на деянието, който днес е бил задържан. Преди час е привлечен в качеството си на обвиняем. Мартин Душев е от Поморие. Той е криминално проявен. Има присъди за кражба и грабеж през 2004 и 2005 година.

Апелативен съд - Бургас потвърди доживотна присъда за убийството на малката Алекс

Апелативен съд - Бургас потвърди доживотна присъда на Атанаска Георгиева за убийството на малката Алекс и измени присъдата в гражданска...

„Привлечен е в качеството на обвиняем за това, че е причинил на Стоян Тончев средна телесна повреда, изразяваща се във фрактура на лицеви кости, което е довело до трайно затруднение на речта. Има и три утежняващи признака по обвинението. Това е, че деянието е извършено по хулигански подбуди, по особено мъчителен начин за пострадалия и с особена жестокост”, обясни прокурорът. Предвижда се наказание от 2 до 10 години лишаване от свобода. „Смея да твърдя, че имаме много убедителни доказателства дори на този етап. Отказал е дава обяснения при разпита му днес. Продължава да се работи по делото за установяване и на другите лица, съпричастни към извършеното деяние”, обяви още прокурорът.

По показания на Тончев нападателите му са били общо трима, а причината за деянието – негови публикации. Прокуратурата ще иска най-тежката мярка за Душев – задържане под стража. Палката, с която е бит Стоян Тончев е открита в извършителя, като по нея ДНК и на Тончев, и на Душев. Работата по случая продължава. На брифинга присъства и директорът на ОД на МВР-Бургас, старши комисар Калоян Калоянов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com