Атанас Бобоков остава в ареста

2082
Атанас Бобоков остава в ареста
Снимка: Приста Ойл Холдинг

Апелативният специализиран наказателен съд, 1-ви въззивен състав, отмени протоколно определение по нчд №2088/2019 г. по описа на Специализирания наказателен съд, с което са били изменени изтърпяваните мерки за неотклонение на обвиняемите Красимир Живков, Николай Миховски и Атанас Бобоков от „задържане под стража“ в „парична гаранция“, както следва в размер на 80 000 лева, 300 000 лева и 700 000 лева, като вместо това остави без уважение молбите на обвиняемите Живков, Миховски и Бобоков за изменение на мерките им за неотклонение от „задържане под стража“ в по-леки такива.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Атанас Бобоков остава в ареста

Апелативният специализиран наказателен съд отказа да пусне от ареста бизнесмена Атанас Бобоков, като не измени мярката му от „зад...

Иначе пред съда Красимир Живков каза, че друг зам.-министър по екологията - Николай Кънчев, е отговорник за отпадъците, предаде в. "24 часа". "Той предложи и назначи за директор на РИОСВ в Плевен, Габриел Савов (също с обвинение по делото). Той назначи и директора в Шумен", заяви през скайп от ареста Красимир Живков. Добави и, че дори премиерът Борисов му бил звънял по повод на назначенията на ВМРО, и го перифразира така: "Стига с тези патриоти корумпирани, трябват честни конкурси за тези постове".

Версията на прокуратурата - "Монбат" е ползвала услугите на плевенската фирма "Феникс" заради Красимир Живков, който помогнал компанията да има разрешително за внос на боклуци от Италия. В началото отпадъците били на площадка в Лом. Проверка на РИОСВ - Монтана, обаче показала много нередности и трябвало да се преместят в Плевен. Градът е избран, защото местният шеф на РИОСВ Габриел Савов е бил близък на обвиняемия бизнесмен Николай Миховски, тогава собственик на фирмата за отпадъци "Феникс". Савов не позволявал на подчинените си да проверяват площадката, където се складирали отпадъците от "Монбат". Бившият директор в завода на Бобокови Васил Богданов обяснил, че отпадъците там не са оползотворени и досега. Това казва и зам.-министърът Николай Кънчев. Прокуратурата разкри и съдържание от телефона на Пламен Бобоков, на който има комуникация с бизнесмена Николай Миховски от Плевен, от която става ясно, че "Монбат" има основна роля за организирането на дейността на "Феникс" в Плевен.

Обвиняеми по случая с внос и загробване на боклуци у нас са още Айгюн Еминов, бившият шеф на РИОСВ - Плевен, Габриел Савов, дългогодишният управител на "Монбат" Васил Богданов и Пламен Бобоков, който е на свобода срещу 1 млн. лв. гаранция. Във вторник стана ясно, че освен тях има още един обвинен. Това е бизнесменът Васил Коцев от Ботевград, който е бил управител на фирмата "Глобъл Рисайклинг", на която "Монбат" е продавала отпадъците си, вместо да ги изнася в чужбина. Коцев е известен и като "сина на Красимир Живков".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com