Б. Сарафов: Европейската заповед за арест на Цветан Василев няма да бъде отменена

12726
Б. Сарафов: Европейската заповед за арест на Цветан Василев няма да бъде отменена
Снимка: БГНЕС

"Няма как да бъде отменена европейската заповед за арест по отношение на човек, който се укрива от правосъдието. Прокуратурата е изпълнива всички законови предпоставки и изисквания по отношение на Цветан Василев, както и за всеки един обвиняем". Това заяви пред агенция ПИК зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

По този начин той коментира информацията на адвоката на мажоритарния собтвеник на КТБ Цветан Василев, че клиентът му се намира в Белград. Константин Симеонов добави: "Василев работи и не се укрива. Има много въпроси, по които трябва да работи - преди всичко за оздравяването на банката".

Б. Сарафов: Надявам се Цветан Василева да се предаде, след като твърди, че е невинен

Надявам се Цветан Василев да се предаде, след като твърди в многобройните си изявления, че е невинен. Нека тогава да се предаде и да до...

Банкерът работел по конкретен план за оздравяването на КТБ, който ще бъде внесен в БНБ. "Този план ще е трудно да се приложи, ако Василев е в чужбина, както и ако се върне в България, но веднага бъде арестуван", подчерта адвокат Симеонов.

"Прокуратурата ловци на глави не изпраща. Единственото, което прави прокуратурата, е да спази закона и да обяви за издирване", подчерта Сарафов.

Председателят на надзорния съвет на КТБ Цветан Василев е обвиняем от около месец за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай. Той бе привлечен към наказателна отговорност на 28 юли.

Началното обвинение на банкера е за това, че през периода от декември 2011 г. до 19 юни 2014 г. умишлено е склонил Маргарита Петрова /главен касиер/ и Орлин Русев /изпълнителен директор/, да се разпоредят със сумата от 206 милиона лева.

Цветан Василев е в Белград?

Мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев се намира в Белград. Това съобщи адвокатът на банкера Константин Симеонов. Моето пълном...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com