Битовата престъпност в смолянско процъфтява

13206
Битовата престъпност в смолянско процъфтява
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Въпреки всички акции и пъчения на полицията, битовата престъпност определено продължава да е проблем. Особено на места като Смолян, както става ясно от информацията на бюлетина областната дирекция на полицията.

От него разбираме, че вчера районното управление на полицията в Смолян е получила 3 жалби, а това в Чепеларе – още една.

МВР в Кърджали на борба с престъпността: Купете си куче-пазач и решетки

Кампания за противодействие на кражбите от жилища, които особено зачестиха напоследък, започва на територията на Областната дирекция ...

Първата идва от 46-годишен жител на гр. Смолян, в която тъжителят заявява, че за периода от месец октомври 2013 г. до 02 май 2014 г. от вила, негова собственост, намираща се в местността “Икоглово”, землище на с. Славейно, общ. Смолян чрез взломяване на катинар на входната врата на вилата са откраднати аргегат за ток, 650 вата и бакърен съд.

На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група при ОД МВР и РУП – Смолян.

Втората жалба е от 64-годишен жител на гр. Кърджали. В нея тъжителят заявява, че за периода от месец март 2014 г. до 18 май 2014 г. от вила, негова собственост, намираща се в местността “Икоглово”, землище на с. Славейно, общ. Смолян, чрез промушване през метална решетка на прозорец на вилата, е извършена кражба на - моторен трион, брадва, тип “топор”, 20 медни чинии, петромакс, тесла, метално барбекю, 5 – литрова туба с бензин и 2 бутилки с масло.

На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група при ОД МВР и РУП – Смолян.

Йовчев изброи дългосрочните мерки и програми за борба с битовата престъпност

"На днешното заседание на МС приехме доклад на МВР, свързан с дългосрочни мерки за устойчив ефект при противодействието на битовата п...

Трета жалба вчера е постъпила в РУП – Чепеларе. Тя е подадена от 24-годишна жителка на гр. Чепеларе, в която тъжителката заявява, че на 19 май около 01.30 ч. е извършено повреждане на метална входна врата и ограда на дворно място пред къщата й.

Щетите са в процес на изясняване.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com