Борисов за инцидента с Митьо Очите: Махленска свада за паркомясто

13779
Борисов за инцидента с Митьо Очите: Махленска свада за паркомясто
Снимка: БГНЕС

Това е една махленска свада на кандидат-зет с бивш затворник за паркомясто, поради инцидент. Така премиерът Бойко Борисов коментира престрелката в Слънчев бряг, при която беше ранен подземният бос Димитър Желязков, известен като Митьо Очите.

Борисов заяви, че вътрешният министър Румяна Бъчварова сега отива в Бургас и е отложила пътуването си до Европейския съвет на вътрешните министри. "Единственият въпрос, който ме интересува е, защо не бяха арестувани тия, които дойдоха в болницата. Иначе всичко останало е правилно", посочи премиерът, цитиран от БГНЕС.

Той подчерта, че по Черноморието са изпратени достатъчно полицаи, а камерите от съседните заведения са иззети и той се надява до края на днешния ден да бъдат задържани всички участници в престрелката.

Премиерът коментира, че кандидат-зетят на Желязков е влязъл в спор за паркомясто за такситата със собственика на заведението. На трети юни е завършила проверката на таксиметровата компания, която е била на дъщерята на Желязков. "Затворът трябва да промени хората, но очевидно не ги променя. Мисля, че преди седмица 13 или 15 души задържахме при акция в Бургас. Това, което мога да им обещая сега, е, че ще им изпратя и данъчните с всички полицаи и няма да има луксозен автомобил без данъчна проверка през целия сезон за всеки, който влезе в Слънчев бряг. Произход на средства, на кое име се води, как е купен, как е докаран. С такива усилия успях да върна руските туристи и да докараме румънски туристи и да се очаква толкова добър сезон и някакви там махленски биячи да ходят да си решават въпроса с брадви", коментира Борисов.

Според него, ако се продължи да се говори по темата, това може и да се отрази на летния сезон, но в момента се командирова много полиция и се надява да бъде спасен курортът от този тип хора.

Борисов още веднъж заяви, че е изпратил Бъчварова до Бургас, за да разбере, защо те не са задържани в болницата и днес да бъдат задържани. „Иначе действаха много бързо. От това, което знам, са дошли с пет-шест коли от различни места. Те са се събирали по телефона. Знаете като тръгнат да се бият как се събират махалата. Но от там като са отишли в болницата, защо там не са били арестувани тези, които са дошли на свиждане. Това е въпрос, на който трябва да ми отговорят и днес да се поправят”, заяви Борисов.

Според него причината не е за разпределяне на наркопазари, а категорично става дума за махленска разправия. Целият спор тръгва от това, защо две таксита не спират на определените за това места.

На Митьо Очите са направени няколко операции през нощта. Състоянието му остава критично.

Главният секретар на МВР изумява - стрелбата по Митьо Очите била за паркомясто

Абсолютно нова версия за случилото се снощи в Слънчев бряг даде главният секретар на МВР Георги Костов. Става въпрос за случая, при кой...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com