Братът на обвинения в изнасилване Евстатиев: Ако получи оправдателна присъда, много хора ще го поздравят

1910
Братът на обвинения в изнасилване Евстатиев: Ако получи оправдателна присъда, много хора ще го поздравят
Снимка: БГНЕС

Иван Евстатиев съжалявал за инцидента и е готов да се извини на семейството на пострадалото момиче. Това е казал казал самият той на брат си Димчо Евстатиев.

По думите на брат му Димчо изнасилването е деяние, което е морално укоримо. В ефира на bTV Димчо Евстатиев разказа още, че момичето три пъти е разпитвано при съдия и три пъти казвало различни неща за случилото се с нея.

Процесът срещу Иван Евстатиев беше отложен заради нови разкрития

Процесът срещу бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев беше отложен за 14 ноември. Причината е, че прокуратурата иска да разпита нови сви...

На първия разпит тя заявила, че дори да не е пила алкохол, щяла да се съгласи да спи с Евстатиев. Димчо Евстатиев отново подчерта, че брат му имал множество заболявания. Според него, ако той получи оправдателна присъда, много хора от Стрелча ще го посрещнат и ще го поздравят, но други ще му кажат "Виновен си". "Изнесоха се факти и данни, които въобще не е отговарят на действителността", категоричен е братът на обвиняемия бивш кмет на Стрелча.

Междувременно бащата на 16-годишната ученичка Георги Белухов заяви, че момичето не е употребявало алкохол до преди да се случи инцидентът с нея.

Белухов каза, че с момичето работи психолог. Той има надежда, че дъщеря му ще преодолее травмата. Белухов изтъкна, че в гимназията, в която тя учи, се държат много добре с нея. Бащата очаква осъдителна присъда. "Не мисля, че Евстатиев ще се извини за това, което е направил", отбеляза бащата. Той е категоричен, че няма да прости стореното.

За 14 ноември, когато е следващото заседание по делото, ще се яви като свидетел шофьорът на Иван Евстатиев.

Евстатиев: Аз съм търсен мъж, жените много ме харесват

"Аз съм търсен мъж, жените много ме харесват". Това е казал по време на разпита бившият кмет на село Стрелча Иван Евстатиев, който е об...

Actualno.com припомня до каква хронология на събитията стигнаха следствените органи по случая с Иван Евстатиев.

Установено е, че в началото на месец януари 2016 г. Евстатиев и пострадалото 16-годишно момиче се чули по телефона, като обвиняемият й честитил Новата година и се разбрали да се видят някой път, когато той е в гр. Стрелча.

На 15 януари 2016 г. пострадалата минавала покрай хотел на бул. „България“ в Стрелча. Там на пейка бил седнал Евстатиев. Той я поканил в хотелската си стая, където обичайно пребивавал, извадил бутилка с водка и две чаши и налял в тях от алкохола. Двамата започнали да разговарят, като Евстатиев подканял момичето да пие. По време на срещата им пострадалата приела голяма количество концентрат, като по този начин била преведена в напълно неадекватно състояние от обвиняемия, след което той се съвкуплил с нея.

Под въздействието на алкохола тя не можела да му окаже съпротива и след приключване на сексуалния акт заспала. През това време близките й я търсили по мобилния телефон, но не я открили. Евстатиев я събудил и казал, че трябва да се прибира. При слизане по стълбите на хотела пострадалата залитнала, ударила си лицето в стената и си разкървавила долната устна. Евстатиев я качил в джипа си и докато я карал към дома й, я убеждавал да не съобщава на родителите си какво се е случило. По време на извършването на деянието пострадалата е била в средна степен на алкохолно опиване.

Родителите на изнасиленото от кмета на Стрелча момиче искат 10 000 лв. обезщетение

Близките на жертвата на обвинения в изнасилване бивш кмет на Стрелча и Пазарджик Иван Евстатиев искат 10 000 лева неимуществено обезщет...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Живко Коцев не може да бъде осъден, ако се е издал, трябват още доказателства

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Божков отива на съд по хазартното дело - нанесъл 560 млн. лв. щети на бюджета

След като шофира дрогирана: Певицата Диона се изправи пред съда

ВАС върна лиценза на "Делта гард"

Обвиниха Динко от Ямбол за участие в организирана престъпна група

Била се самонаранила: Намушканата жена в дома й промени показанията си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com