Делото срещу Волен Сидеров продължава да се точи

15027
Делото срещу Волен Сидеров продължава да се точи
Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд позволи на десет души, част от които полицаи, да се конституират като частни обвинители по делото за хулигански прояви на лидера на "Атака" Волен Сидеров на летището във Варна.

Следващото заседание е на 23 март. Тази дата беше определена, макар че единият от полицаите, присъствал на инцидента на варненското летище - Костадин Колев, ще отсъства от страната до май, информира БТА.

Цацаров се цели в още депутати, освен Цветанов и Сидеров

Осем народни представители са на мушката на главния прокурор Сотир Цацаров. Това гласи неофициална информация. Според нея бройката дори...

Обвинителният акт е в съда от април миналата година.

Първоначално проблем беше връчването на обвинителния акт на Сидеров във връзка с инцидента на летището във Варна. Когато преписът стигна до лидера на "Атака", се оказа, че не е спазен задължителния 7-дневен срок преди съдебното заседание. Така дойде време за предсрочните парламентарни избори и имунитета, който те осигуриха на Сидеров, а делото беше замразено.

След като главният прокурор повторно поиска, но вече от 43-тия парламент да свали наказателната неприкосновеност на Сидеров, а той доброволно се отказа от нея, в края на януари трябваше най-после делото да тръгне по същество, но не се яви полицаят, когото прокуратурата твърди, че Волен Сидеров е ударил. Дойдоха други двама негови колеги, които твърдяха, че са пострадали при инцидента на летище Варна, припомня БНР. 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com