Демерджиев: Подсказах, че за Велико Желев има друго производство - за АМ "Хемус"

2047
Демерджиев: Подсказах, че за Велико Желев има друго производство - за АМ "Хемус"
Снимка: БГНЕС

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви, че е подпомогнал прокуратурата по случая със задържания бизнесмен Велико Желев.

"Нека темата за обвиненията да бъде оставена на терена на прокуратурата. Аз вчера ѝ помогнах, като подсказах, че има друго производство, което касае над 48 млн. лв., авансово разплатени за един от лотовете на АМ “Хемус“. Ако прокуратурата направи необходимото - обедини всички материали, които ГДБОП е изработил и предал, мисля, че те са способни и имат капацитета да формулират надлежните обвинения, които да издържат и да доведат до продължаване на мерките", каза Демерджиев на брифинг н Министерски съвет в сряда.

Менко Менков: Обвинението на Велико Желев касае една семпла битова история

Задържането на Велико Желев няма абсолютно никаква връзка с никакви магистрали. Обвинението му касае една изключително семпла битова ис...

Строителният предприемач Велико Желев беше задържан преди два дни. Срещу него Софийската градска прокуратура повдигна обвинение за изнудване. Държавното обвинение уточни, че на 24 февруари 2023 г. в София Желев е направил опит да принуди чрез сила Б. А. да поеме имуществено задължение от 68 000 лева чрез подписване на записи на заповеди и разходни ордери.

ОЩЕ: Петър Гецов: Документите от "Хидрострой" вече са на сигурно място при Гешев и никой повече няма да ги види

Още вчера Демерджиев каза от Русе, че „прокуратурата трябва да търси връзка между проверките на магистрала „Хемус“ и производството, образувано за принуда“ срещу Желев. "При една от проверките на лотовете 5, 7, 8 и 9 на магистрала "Хемус" бе установено, че има авансово плащане за малко над 48 млн. лева за дружеството, за което говорим и сега", добави той, говорейки за "Водстрой 98".

"Мутрите остават просто едни тлъсти, преяли, незадоволени побойници - ще ги познаете лесно"

Рекламистът Радослав Бимбалов написа в социалните мрежи своя прочит за започналата съдебна сага с Велико Желев. Ето какво съобщи ...

Велико Желев е известно име в строителния бранш – той беше ръководител на Агенция "Пътна инфраструктура" по времето на управлението на Симеон Сакскобургготски и беше разследван от Антикорупционната комисия (Комисията Кушлев по време на разследването) за демонстриран висок жизнен стандарт. Разследването е защото след като си тръгва от АПИ, Желев си подарява "Мерцедес Макларън" за около 360 хил. евро, а жена му Мая се сдобива с "Порше Кайен Магнум".

Желев е и председател на директорския борд на "Хидрострой" АД, като официално именно той е силният човек в компанията. Преди няколко години "Хидростой" купи свързваната с Делян Пеевски "Водстрой" 98 след светкавична сделка. "Водстрой" 98 нашумя особено силно след светкавичния конкурс за изграждане на българската част на проваления вече газопровод "Южен поток". Конкурсът беше обявен точно преди Коледа през 2013 година и приключи на Нова година, но "Водстрой" 98 беше една от малкото успели да подадат документи компании. След фалита на КТБ Цветан Василев нападна шефа на "Водстрой" 98 Иван Мирински и го обяви за кукла, подвластна на Делян Пеевски.

Днес Демерджиев бе запитан и защо няма подписано споразумение между МВР и прокуратурата за общи действия срещу купуването на гласове. "Работим заедно с прокуратурата по тези проблеми и заедно доказахме на предходните избори, че можем и ще работим заедно. Няма юридическо основание да се подпише споразумение за общи действия и това прокуратурата го знае много добре, както и главният прокурор", заяви министърът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Младеж получи солена глоба за опасно шофиране в Перник

13-годишно момиче се изгуби в планината - ето кой го спаси

По аферата "Митници": Оставиха в ареста Марин Димитров

Поради липса на престъпление: Прекратиха делото срещу прокурор Сулев

Домашен арест за Габриела Славова, обвинена в убийството на съпруга си

Марин Димитров обжалва решението за ареста си по аферата "Митници"

Слави Трифонов губи дело срещу бившия си съпартиец Радостин Василев

Заключил жена си и детето си: Полицията в Благоевград задържа мъжа

Събраха се в центъра и се биха: Петима са в ареста в Самоковско

Задържаха мъж в София за фалшива бомбена заплаха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com