Две кандидатури за председател на Върховния касационен съд

11060
Две кандидатури за председател на Върховния касационен съд
Снимка: БГНЕС

Две са постъпилите кандидатури за председател на Върховния касационен съд (ВКС) след откритата на 20 ноември втора процедура, предаде БГНЕС.

Кандидатурите бяха мотивирани на днешното заседание на ВСС. Така във втората процедура за избор на съдия номер едно ще се борят съдия Лозан Панов от Върховния административен съд и Павлина Панова, заместник-председател на ВКС и ръководител на Наказателната колегия. Всеки от тях трябва да бъде подкрепен поне от 17 от членовете на ВСС, за да бъде избран за председател на ВКС.

Съдия Панова бе кандидат и при първата процедура, при която обаче нито тя, нито другият кандидат Таня Райковска успяха да съберат необходимите 17 гласа. Камен Иванов, който представи от името на вносителите кандидатурата на съдия Панова посочи, че тя притежава качества да изпълнява длъжността на председател на ВКС. Светла Петкова представи кандидатурата на Лозан Панов. Петкова, която беше в петицата номинирала при предната процедура Таня Райковска – зам.-председател на ВКС, изрази благодарност за участието й.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com