X
 
 

Горя депото за автомобилни гуми в Шумен

Стотици гуми горяха в близост до градския стадион „Панайот Волов“ в Шумен. Там се намира депото за стари автомобилни гуми. Повече от час бе нужен на огнеборците, за да овладеят огнената стихия, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Пожарът пламна около 13 ч. на площадката, обособена за предаване на гуми втора употреба. Пламъците се издигаха на десетки метри, а димът обгърна целия район.

В Шуменско няма положителни проби за африканска чума по свинете

В областта няма положителни проби за африканска чума по свинете до момента, съобщи Петко Шаренков , заместник-областен управител в нача...

"Аз смятам, че е умишлено запалено, защото една гума опитайте се да я запалите – да видим дали ще я запалите. Цяло лято стояха тука – не бяха запалени, сега са запалени", каза Любомир Христов, кмет на Шумен.

Достъпът до депото е свободен и на практика всеки може да влезе там, за да изхвърли гумите си.

"Виждате тук от крайното дърво тръгва пожарът, няма как да се самозапалят толкова гуми от самосебе си", поясни Боян Тодоров, зам.-кмет на Шумен. Оказва се, че няма къде да бъдат предавани гумите и затова те продължават да се трупат в депото край стадиона.

Продължаваме да ги извозваме тези – всеки ден се извозват такива гуми, но не може да смогнем с извозването на такива гуми от населението, каза още зам.-кметът. След потушаване на пожара ще се изяснят причините за него.

Шуменци се гневят на по-скъпата и некачествена вода

3,40 лева за кубик вода в Шумен – това е най-високата цена в България. Какво обаче е качеството на водата там – недоволни ш...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Не се влюбвайте в тези 3 зодии до края на 2019 г.

Има моменти в живота на човек, когато е по-добре да бъде оставен сам по някаква причина, защото просто нещата в любовен план с него не биха се получили....