Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кмет-шериф за пореден случай с роми: Като не иска да работи, в затвора

28 май 2019, 07:55 часа • 7438 прочитания

Поредно напрежение, този път в плевенското село Буковлък, в което живеят 5000 души. Там, в края на изборния ден, десетина души от местна ромска фамилия нападнаха кмета Росен Росанов и полицаи заради пореден случай със силна музика.

Такива хора с нисък интелект не искат да се социализират и да се интегрират в обществото, каза Росанов пред Нова телевизия. Росанов, който е бивш полицай, е с репутация на „кмет-шериф” и беше даван за пример преди време точно от Нова. Сега той е с лека телесна повреда след сблъсъка.

По думите на Росанов, целият скандал продължил 1 час, като имало дори замеряне с камъни. "Неграмотността е основното - няма един, завършил IV клас", каза кметът.

Според Росанов, административните санкции в такива случаи не вършат работа. Той (бел. ред. – въпросният Маринчо, един от водачите на фамилията) има 12 000 лева глоби, но на хартия няма нищо и не го интересува. "Като не иска да работи, в затвора – кучето скача според тоягата", красноречив беше кметът. Той добави, че ще търси начин Маринчо да не остава в Буковлък - чрез проверки на имоти и дали фамилията е незаконно в селото.

Директорът на плевенската полиция Красимир Начев заяви, че няма пострадали полицаи, но има потрошена патрулка. Има прокурорско постановление за задържане за 72 часа на арестуваните от Буковлак, както и на други нарушители на обществения ред от съседно село.

Снимка: Архив

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес