X
 
 

Пламен Георгиев иска да бъде възстановен като прокурор

1748 1
photo of Пламен Георгиев иска да бъде възстановен като прокурор
Снимка: БГНЕС
В понеделник ще се проведе заседание на Прокурорската колегия на ВСС с единствена точка в дневния ред - молба от Пламен Георгиев Димитров за възстановяване на длъжност "прокурор" в Специализираната прокуратура, съобщиха от ВСС.

Припомняме, че вчера парламентът прие оставката на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев. Пламен Георгиев излезе в дълъг отпуск още през месец април тази година, след като прокуратурата и НАП стартираха проверка срещу него.

И най-накрая семейството ми да може да си живее живота и малките ми деца да могат спокойно да излязат на терасата

Това заяви вече бившият ръководител на КПКОНПИ Пламен Георгиев, след като подаде оставка и тя беше гласувана от парламента. Припомняме,...

Още вчера Георгиев обяви, че след оставката ще се върне на работа като прокурор. "Там е моето място. Ще си подам документите за възстановяване като прокурор", обясни той. Георгиев заяви още, че е допуснал е грешка в комуникацията си с медиите, защото е трябвало да обясни всички още в самото начало и подчерта, че е настоявал терасата-покрив да се включи в нотариалния акт единствено, за да плаща данъци за нея.

Actualno.com припомня, че скандалът с ръководителя на Антикорупционната комисия избухна заради недекларирана тераса от 186 квадрата, която той счита за обща площ. Проверка на община "Слатина" обаче категорично показа, че на самата тераса има незаконно строителство и по този начин всъщност беше показано и, че Георгиев носи отговорност за това. Въпреки това ръководителят на "Строителен надзор" в Столична община архитект Влади Калинов оневини Георгиев и отмени акта за събаряне строеното върху терасата, но това доведе до оставката на самия Калинов. А така и не стана ясно колко е струвала на Георгиев терасата, защото той каза четири различни цени. Другото нещо, което повтаряше Георгиев, че е натопен - от хора, които разследва, визирайки Иво Прокопиев.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
    Ама разбира се, че ще бъде възстановен в СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА прокуратура, ще оглави управление Тераси, човек с такъв неопетнен опит не бива да се изпусне (не става въпрос за задно изпускане) !