"Подписка" остава мярката на Емил Първанов - Ембака за убийството на АМ "Струма"

8063
"Подписка" остава мярката на Емил Първанов - Ембака за убийството на АМ "Струма"
Снимка: БГНЕС

Емил Първанов-Ембака остана с мярка „подписка” по убийството на Николай Чивиев, извършено миналото лято при строителството ЛОТ-4 на АМ „Струма” край Сандански.

Това стана ясно, след като съдия Росица Бункова от Окръжен съд-Благоевград прекрати делото по искането на прокуратурата за мярка за неотклонение "задържане под стража".

Пуснаха на свобода обвинен за убийство

Магистратите в Софийски апелативен съд пуснаха на свобода санданския рецидивист Емил Първанов-Ембака. Той напуска следствената килия с...

"Искането на прокуратурата е недопустимо. Обвинението е същото, само с различна квалификация и няма как да се иска нов арест. Максималният срок от 8 месеца е изтекъл", категорична бе съдийката и обясни, че Първанов остава с мярка "подписка", посочва БГНЕС.

Окръжна прокуратура поиска гледането на мярката, след като промени обвинението срещу Първанов в „убийство по хулигански подбуди”.

Ново задържане под стража може да се иска, ако по делото има привлечени нови обвиняеми или пък Първанов не спазва определената мярка "подписка". Тези предпоставки обаче не са налице, категорична бе Бункова.

Това, което направи днес съдийката, най-меко казано е, че съхрани и увеличи професионалното достойнство и авторитета на българския съд. Защото много ясни и много точно каза на прокуратурата: вие не може да вземате мярка за неотклонение „задържане под стража” по отношение на Емил, след като той не е нарушил мярката „подписка”, която Апелативният съд определи по отношение на него”, каза пък адвокатът му Росен Недин.

Въпреки това, Първанов отново бе върнат в ареста, тъй като преди седмица Софийски районен съд му наложи мярката „задържане под стража” по друго дело, в което Софийска районна прокуратура го обвини в закана в убийство и подстрекателство за палеж. 

Легионери се заканили да убият Ембака

Постоянна мярка „задържане под стража“ постанови Окръжен съд – Благоевград за обвинения в убийство на работник на авт...

Припомняме, че във фаталния ден на убийството 37-годишният Емил Чачев, който е родом от санданското село Лешница, се прибирал със съпругата и детето си от пазар в Петрич. Семейството пътувало с автомобил „Сеат".

За да спести време, Чачев решил да премине през затворения участък на лот 4. Там обаче го пресрещнала кола на фирма „Агромах", в която пътували Николай Чивиев, младо момиче и още един работник. Тримата препречили пътя на „Сеат"-а. Заформил се скандал с псувни и закани, писа тогава "Дарик нюз".

Според версията на адвоката строителният работник извадил бухалка и започнал да удря по возилото на нарушителя. Предното стъкло се изпотрошило и стъклата разрязали ръцете на съпругата му. Разярен, Ембака се нахвърлил върху Чивиев. Секунди след това служителят на фирмата лежал безпомощен на земята.

„Емил се уплашил и позвънил на негов приятел от близкото село да дойде на мястото. През това време моят клиент оказал първа помощ на пострадалия - извадил му езика и го наплискал с вода", разказа след инцидента Недин.

Загиналият Николай Чивиев е родом от симитлийското село Черниче - баща на три деца. Чивиев е служил във Френския легион.

Прокуратурата поиска 20 години затвор за Ембака

Прокуратурата иска присъда от 20 години за Емил Първанов – Ембака заради убийството на Николай Чивиев, предаде „Фокус&rdquo...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com