X
 
 

Полфрийман: Съжалявам за смъртта на Монов

1026 2
Полфрийман: Съжалявам за смъртта на Монов
Снимка: БГНЕС
„Съжалявам за смъртта на Андрей Монов. Това не беше целта. За мен целта на тази битка, това не беше битка, беше нападение… моята целта беше да спасява живот на някой, а не да отнема”, каза пред Нова телевизия австралиецът Джок Порфрийман.

Той изрази готовност до живот да изплаща на семейството му кръвнина. По негови сметки дължимата сума била над 1 милион лева. Каза още, че изплащането е негова отговорност, не на семейството му и има спестени около 7 000 лева, докато е работил в затвора, но всичко му е взето от съдия-изпълнител.

И на Полфрийман ли ще трябва да плащам обезщетение за нарушени човешки права?

916 796 лв. Това е общата сума, гласувана от началото на тази година досега на заседания на Министерския съвет за изплащане на обезщете...

"Днеска (вчера) чух, че някаква полиция е ходила на адреса, на който се регистрирам и не е имало никой. Аз съм излязъл, за да давам интервю с журналисти. В Бусманци не ми даваха да ме снимат журналисти и сега аз давам интервю, не искам да давам адрес, защото става дума за моята безопасност", сподели пред телевизията австралиецът.

Полфрийман разказа още, че това не е първото му излизане навън. "Не е за първи път, имал съм отпуска. Първо беше за 8 часа 2016 година, после за два дни и пак за два дни", каза още той и допълни, че не помни убийството на студента.

В момента той е без документи, невъоръжен и в готовност да се върне в затвора. "Не се движа с нож, по-добре да казвам, че имам, за да не ме нападнат пак тези агитки", каза още той и сподели, че в Австралия го очакват баща му, майка му и още 20-30 приятели.

Красимира Карабашева, която познава убития Монов от години, каза, че Полфрийман е добре посъветван как да говори, в никой момент досега не казвал, че съжалява, а сега, когато има възможност да си тръгне като свободен човек, го казва.

Полфрийман е готов до края на живота си да плаща кръвнина заради смъртта на Андрей Монов

В първия си ден на свобода австралиецът Джок Полфрийман разговаря през Нова телевизия. Пред камерата той обяви, че съжалява за смъртта...

"Доколкото се информирах, неговото добро поведение не е такова, имал е прояви в затвора, които не са отразени. Това не означава, че не се е променил като човек. На въпрос очаквате ли на двадесетата година ще има ли разкаяние, тя отговори, че освен отнетия живот на Андрей, Палфрийман ранява и друго момче, така че можеше да има две жертви.

Попитана проблемът в законодателството ли е и ако не, къде е, Карабашева каза: "Случаят е използван за разчистване на политически сметки. Искаме наказанието, което му е дадено, да бъде изтърпяно. И нека съдебната власт да си каже думата. Имам надежда, че вината му ще се докаже адекватно и този човек ще се върне в затвора да си излежи присъдата. Познавам Андрей от гимназията, не е бил хулиган и насилник".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Жалко за младежите. И убития и този сега, дето го дават по телевизията. Това са 12 години в небитието на нашите затвори. Наказателната наука е установила, че най - закоравелите престъпници могат да се съхранят психически в затвора до 7 мата година. Наказанието трябва да има възпитаващ ефект върху извършителя, а не да го унищожи. Ако целта е второто, то тогава да приемем Шериата и зъб за чене! Също виж още ›› така, явно е че се политизира случая, а това е така заради това че семейството на убития е с политическа обвързаност. Това винаги у на се сигнал за корупция, безпринципност и ниски страсти. Отново съдиите са в позиция да се защитават, че са спазили закона, който същият този страдащ баща /депутат/, но в ролята му например на член на правната комисия е създал. Докога учили, недоучили мутри, гимнастици, простаци, ченгеджии и откровени тъпанари ще казват на училите и на професионалистите как се отсъжда и как се правораздава.
  • ciklop50 1 ciklop50 преди 1 месец Профил на трол?
    Отново и отново, червената сган предъвква разни полуистини и откровени лъжи, само и само да оправдае мародерското поведение на червеното отроче, получило си заслуженото!