Претърсват "Брикел" заради италианските контейнери във Варна

2911
Претърсват "Брикел" заради италианските контейнери във Варна
Снимка: ТЕЦ Брикел

Под ръководството на Районната прокуратура във Варна започна претърсване и изземване в офиси на "Брикел" ЕАД и "Траш юнивърс" ЕООД в Гълъбово заради контейнерите с италиански отпадъци на пристанище Варна-запад, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна, цитирани от БГНЕС.

Actualno.com припомня, че разпореждането на главния прокурор Иван Гешев за разследването на внасяните и горени отпадъци в Бъглария е от началото на януари тази година. Подробности за съмненията кои фирми  на Христо Ковачки използват нелегален внос ВИЖТЕ В ТАЗИ СТАТИЯ. "Брикел" ЕАД обединява старата ТЕЦ "Марица изток 1" и Брикетна фабрика.

Акция в Гълъбово във фирми, свързани с боклука във Варна

Заради италианския боклук, МВР и прокуратурата провеждат акция в две фирми в Гълъбово. Разследващите провеждат операция във връзка с д...

Тази сутрин под ръководството на Районната прокуратура във Варна започнаха процесуално-следствени действия в офиси на "Брикел" ЕАД и "Траш юнивърс" ЕООД в град Гълъбово.

Търсят се и ще бъдат иззети документи и материали, съотносими към предмета на разследването по досъдебното производство по член 353г, ал. 1 от НК, което се води за пристигналите 127 контейнера с отпадъци от Италия.

Наблюдаващият прокурор на досъдебното производство, трима дознатели и полицейски екипи вече са в дружествата, за които има данни, че са съпричастни към преработката на вносните отпадъци.

Нови разкрития на прокуратурата за италианския боклук, ВИЖТЕ ГИ.

Ревизоро: Няма да спираме изцяло вноса на боклук

Отпадъци от чужбина ще влизат, но ще се изгарят по регламент. Това заяви новият екоминистър Емил Димитров-Ревизоро по темата в вноса на...

Всеки момент се очаква 28 от общо 127 контейнера да бъдат натоварени на кораб и върнати обратно на изпращача – "Дентиче пантелоне" от град Салерно, след като Районната прокуратура във Варна даде разрешение за реекспорта им. Транспортирането ще бъде за сметка на италианското дружество.

Пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна припомня, че първите контейнери от Италия са пристигнали на 9 октомври 2019 г. До 25 ноември миналата година на пристанище Варна-запад са били разтоварени общо 127 контейнера с временен режим на съхранение до 90 дни. Товарът им бил манифестиран като пластмасови и каучукови отпадъци.

След изтичане на срока за временно съхранение при отваряне на контейнерите разследващите установиха разминаване между реалното и манифестираното съдържание.

Отпадъците са текстилни, стъклени и дървени отпадъци и са предназначени за получателя – "Блацион" ООД в София. Те трябвало да бъдат доставени на площадката на "Траш юнивърс" ЕООД в град Гълъбово и изгорени в пещите на ТЕЦ-а на "Брикел" ЕАД.

Зам.-министър пуснал тонове италиански боклук у нас

Зам.-министър на околната среда и водите е разписал съгласие за трансграничен превоз на 25 000 тона отпадъци от Италия у нас. Това съоб...

Ще се разплете ли плетката около боклуците, унищожавани в България - ЧЕТЕТЕ ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com