Прокуратурата все още не знае кой е произвел фаталния изстрел във Виноградец

1562
Прокуратурата все още не знае кой е произвел фаталния изстрел във Виноградец
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Към този момент за нас няма категоричен отговор на въпроса кой е произвел фаталния изстрел във Виноградец. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова в предаването „Тази сутрин“ по bTV във връзка със случая, при който собственик на заведение бе застрелян в село Виноградец.

Арнаудова уточни, че обвинението за бившия председател на Общинския съвет в град Септември Лазар Влайков, с чийто пистолет се предполага, че 6-годишно дете неволно е простреляло смъртоносно 47-годишния собственик на заведението, е за извършено общо опасно престъпление, за което се предвижда максимално наказание от 10 години лишаване от свобода.

Арнаудова за простреляния 11-годишен: Към този момент няма данни за убийство

Към този момент няма каквито и да е данни за убийство. Възможните версии, по които в момента работи полицията, е нещастен случай, както...

„Същината на обвинението е неспазване на правилата за сигурност, от което е последвала смъртта на едно лице. Разследването е в сравнително начална фаза, само една седмица е минала от инцидента и са назначени множество експертизи, от които нито една не е изготвена“, посочи говорителят на главния прокурор.

По думите й от разпечатките на телефоните на Влайков е установено, че той не е провеждал телефонен разговор с районния прокурор на Пазарджик. „Но това обстоятелство не е достатъчно, за да сме сигурни дали е имало комуникация между двамата. Затова и прокуратурата е назначила допълнителна техническа експертиза, която да прегледа съдържанието на трите телефона, ползвани от Влайков, защото е напълно възможно да е имало интернет комуникация, която ще бъде установена само след експертно изследване“, отбеляза още прокурор Арнаудова, цитирана от агенция "Фокус".

„Към този момент за нас няма категоричен отговор на въпроса кой е произвел фаталния изстрел“, подчерта тя, като уточни, че този отговор ще може да бъде даден, едва след като има резултати от ДНК-експертизата, която е назначена в частна лаборатория и техническата експертиза, която в момента се изработва. „Имайте търпение да си свършим работата, за да можем със сигурност да твърдим кой е произвел изстрела. Към този момент доказателствата не са достатъчни“, каза още Румяна Арнаудова. По думите й срещу Влайков през годините е имало други две разследвания, които са били прекратени от районната прокуратура.

„По указания на главния прокурор в момента се извършва проверка на тези постановления на прокуратурата“, посочи тя, като допълни, че ще бъдат положени усилия да се установи дали над Лазар Влайков е разпъван чадър от страна на районната прокуратура. „Към този момент подобни данни и доказателства нямаме“, заяви Арнаудова.

Прокуратурата: Депутатът със суджуците уволнявал полицаи, за да прикрие престъпление

Медиите направиха публично само едно от престъпленията на Живко Мартинов. Всъщност има пет престъпления – едно от тях е по отнош...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Подхвърлила на полицаите две по 20лв.: Задържаха украинка в Слънчев бряг

Обвинените в контрабанда посещавали Рашков в МВР, Коцев скрил за часовника си

Петя Банкова и Стефан Димитров остават за постоянно в ареста

Повдигнаха още едно обвинение на Петя Банкова

Разбиха тото пункт в Благоевград

Мъж се е барикадирал в жилището си в кв. "Гео Милев" в София

23-годишен преби свой съсед във Велинград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com