"Протестна мрежа": Две трети от сигнала ни срещу Пеевски, Василев и Бареков е за Пеевски

21998
"Протестна мрежа": Две трети от сигнала ни срещу Пеевски, Василев и Бареков е за Пеевски
Снимка: БГНЕС

Докато не приключат проверките, не можем да кажем, че нашият сигнал е дал повод на прокуратурата да атакува Цветан Василев за сметка на Делян Пеевски, каза разследващият журналист Николай Стайков, който е едно от лицата на „Протестна мрежа”.

Важно е да уточним, че нашият сигнал не е срещу личностите на г-н Пеевски, на г-н Василев и г-н Бареков. Този сигнал анализира рамка, анализира отношения, които превръщат икономическа и политическа власт в едно с помощта на огромна медийна империя – над 70 издания, добави блогърът Асен Генов.

Протестна мрежа: Бъдещето на модела "Пеевски" е по-интересно от самия него

"И се надявам както се занимават по "Протестна мрежа", по една корпоративна организация, която служи на Иво Прокопиев, се надявам, мног...

Не е вярно, че по-голямата част от сигнала е срещу Цветан Василев, добави Генов. По същество две трети от сигнала е за Пеевски и е посочено следното – липсата на обяснение между фактическо имотно състояние, капитал, контрол върху медии и посочваните доходи на Делян Пеевски. Второто е, че през последните години Пеевски е придобил имоти на стойност над 150 млн. лева, което по никакъв начин не може да бъде обяснено с написаното в данъчните декларации на депутата на ДПС.

Друго от лицата на „Протестна мрежа” Иво Божков разказа как е отишъл със скрита камера на Халкидики, в Гърция при имение, което е на фирма, свързана с Пеевски. Божков се представя за приятел на Пеевски и иска да си наеме една от къщите в имението, като веднага пазачът започва да посочва коя къща на кого, казва името на Пеевски като собственик и че никога не го е виждал, но щом той праща Божков, нямало проблем. Къде е паралелът с Росен Плевнелиев да речем – държавният глава си е декларирал имота в Гърция, а Пеевски – не. Не е незаконно да имаш имот в Гърция, но като не си го декларирал, вече е незаконно, подчерта Божков.

Да припомним, че през 2007 година г-жа Корнелия Нинова се оплака от натиск, който идва от фирма, свързана с Пеевски, припомни Асен Генов. Въпросната фирма всъщност държи имота в Халикиди, подчерта Николай Стайков.

Друг пример – г-н Пеевски използва един хотел, в който най-малкото трябва да му вземат по 250 лева на вечер. Е как става това с депутатска заплата и при всички глоби, които му се налагат на Пеевски заради отсъствия в парламента, попита Генов. Припомнен беше и случаят с опит за имотна измама от страна на Ирена Кръстева и Делян Пеевски още от 2000 година. Става въпрос за апартамент в квартал „Изток”.  През 2000 г. Кръстева сключва предварителен договор за продажба на семеен апартамент от 92 кв/м. в кв. Изток, София за 70 000 лв. Тя получава изцяло сумата от купувача, за да финализира продажбата. Вместо това обаче продавачката т.е. Кръстева неочаквано прехвърля апартамента на сина си Делян Пеевски. Купувачът, шокиран, се жалва в Софийски градски съд и иска запор над имота, защото е платил реално парите на Кръстева. Според купувача Ирена Кръстева се опитала да се "възползва от ситуацията", но Пеевски, който тогава е едва на 20 години, не позволил.

Прокуратурата да не се фокусира само срещу Цветан Василев, предупреждава Асен Генов

На 14 юни ще отпразнуваме една година, откакто това правителство даде оставка. То я даде преди една година, но след това 365 дни продъл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com