Слави Трифонов обжалва запора по делото за песента за Лена Бориславова

3899
Слави Трифонов обжалва запора по делото за песента за Лена Бориславова
Снимка: скрийншот YouTube

Слави Трифонов обжалва запора, който Софийският градски съд наложи на сметките на фирмата му "Седем-осми". Това отговориха от съда на питане на в. "Сега". По жалбата на Трифонов трябва да се произнесе Софийският апелативен съд, чиято дума по казуса ще е последна. Обезпечителните мерки бяха наложени по гражданското дело за вреди, което бившата началничка на кабинета на премиера Кирил Петков заведе срещу компанията на лидера на ИТН.

ОЩЕ: По искане на Лена Бориславова: Съдът запорира 40 000 лв. на фирма на Слави Трифонов

Поводът за делото е "Песен за Лена", която беше пусната в социалните мрежи и партийната ТВ "7/8" преди месец. В нея Бориславова е главен герой, а текстът прекрачва всякакви граници на политическа сатира с добър вкус. В иска си Бориславова обяснява колко засегната и разстроена е била от песента, в която има обидни, грозни и вулгарни думи.

"Голям проблем за една песничка. Всъщност това е политическа сатира, от която някои хора много ги боли, защото явно се чувстват недосегаеми", коментира при завеждането на делото Трифонов.

Когато пусна иска срещу "Седем-осми", Бориславова се закани, че "след сценаристите следват още няколко срещу мними обществени говорители и жълти медийни бухалки". Все още няма информация за други внесени искове.

ИТН не събра достатъчно подписа за референдума за президентска република

От "Има такъв народ" не са успели да съберат достатъчно подписи за провеждането на референдум за това да се събере Велико Народно Събра...

Бориславова отказа да участва на изборите през миналия октомври, а на тези през април беше в листите на ПП-ДБ и беше избрана за депутат. Веднага след това обаче се отказа от мястото си в парламента, обяснявайки, че ще се занимава с кампанията на ПП за местните избори. По същото време Бориславова и мъжът до нея Мирослав Иванов обявиха, че чакат бебе.

Трифонов също бе избран за депутат, но след това поиска ЦИК да го заличи от списъка на избраните. Той беше депутат в 45-ото Народно събрание, когато партията му зае второто място след изборите на 4 април 2021 г. Тогава той не се яви нито веднъж в парламента, но участваше онлайн в заседанията, което пандемичната обстановка позволяваше.

След това на предсрочните избори през юли 2021 г. Трифонов не се кандидатира за депутат с обяснението, че мястото му не е в Народното събрание, а "да носи отговорност за хората, които са там, и това, което правят". През ноември 2021 г. и октомври 2022 г. Трифонов отново не се включи в битката за депутатско място, като партията му не успя да влезе в 48-ото Народно събрание. На последните избори Трифонов влезе в листите, а ИТН прескочи 4-процентната бариера и взе 4,11%.

Заради "Песен за Лена" срещу "Седем-осми" АД беше образувано и производство за дискриминация. Жалбата пред Комисията за защита от дискриминация обаче не е подадена от Бориславова, а от Геновева Тишева, която кара втори мандат като член на Комитета на ООН по премахването на дискриминацията спрямо жените. Това производство все още не е насрочено за разглеждане.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Младеж получи солена глоба за опасно шофиране в Перник

13-годишно момиче се изгуби в планината - ето кой го спаси

По аферата "Митници": Оставиха в ареста Марин Димитров

Поради липса на престъпление: Прекратиха делото срещу прокурор Сулев

Домашен арест за Габриела Славова, обвинена в убийството на съпруга си

Марин Димитров обжалва решението за ареста си по аферата "Митници"

Слави Трифонов губи дело срещу бившия си съпартиец Радостин Василев

Заключил жена си и детето си: Полицията в Благоевград задържа мъжа

Събраха се в центъра и се биха: Петима са в ареста в Самоковско

Задържаха мъж в София за фалшива бомбена заплаха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com