За Бъчварова при бомбената заплаха на Летище София МВР отцепило достатъчно голям район

4874
За Бъчварова при бомбената заплаха на Летище София МВР отцепило достатъчно голям район
Снимка: БГНЕС

През последните месеци сигналите за бомбени заплахи са се увеличили три пъти. Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова в отговор на въпрос относно случая на Терминал 1 с бомбената заплаха в микробус на двама арменски граждани.

Според Бъчварова и СДВР, и СОБТ са действали адекватно. Те са били координирани в рамките на процедурните правила, които лично съм разписала, заяви вътрешният министър. Според думите ѝ няма друг случай, при който две различни кучета са потвърдили наличието на взривни вещества. Докато не се е изяснило всичко, МВР не е говорило пред медиите, подчерта Бъчварова.

Хората с буса от Летище София били с рисков профил, МВР се изпусна какви мерки взема

Лицата, които са влезли на територията на България със съмнителния бус, предизвикал паника пред Летище София, са установени и не се нам...

Основната вина за "медийното шоу" беше хвърлена върху уволнената вече пиарка на Летище София Даниела Велева. Бъчварова припомни, че нея я заплашват две години затвор, като производството тече. Велева два пъти каза, че има бомба, без някой да ѝ е дал такава информация, каза вътрешният министър.

Стана ясно и, че се прави национален план за противодействие на тероризма. Предвидени са три нива на терористична заплаха, има разписани правила за действия на различни нива, включително на местните власти. Предстои планът да влезе в Министерския съвет.

Не разбирам защо цялата вина се хвърля на един пиар, който също е държавен служител, възрази депутатът Иван Валентинов Иванов, който отправи въпроса към Бъчварова. Иванов се запита и дали всъщност полицейските сили са действали напълно адекватно, като попита защо не е отцепен целият район и да се отделят медиите още по-стриктно. Замислете се например ако ловец отиде до летището и си остави ръкавиците с барут в багажника, посочи Иванов. За Бъчварова обаче това било абсурдно, като според нея отцепването на района било на ниво.

Вътрешният министър изтъкна и че преди нейната намеса в МВР имало само „добри пожелания“ при такива ситуации преди тя да поеме поста. Сега вече има разписани мерки, добави тя.

Летище София спря работа за два часа заради бомбена заплаха

Малко след полунощ заради получена заплаха за бомба бяха евакуирани двата терминала на софийското летище. След проверка нормалното обсл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com