Загиналите по Великден в катастрофи буквално са се убили сами, все повече шофират дрогирани

9566
Загиналите по Великден в катастрофи буквално са се убили сами, все повече шофират дрогирани
Снимка: БГНЕС

Четирима от петима загинали по Великденските празници буквално са се убили сами, самокатастрофирали са – заради лоша преценка. Петият загинал е пешеходец. Жертвите са дадени при общо 76 катастрофи през почивните дни, което е намаление спрямо миналата година, уточни старши комисар Бойко Рановски, шеф на КАТ. Той е категоричен, че „не може да се движиш по пътя и да не можеш да вземеш завоя”. Един от загиналите се е ударил в къща.

От тестваните за наркотици по време на шофиране през празниците половината са дали положителен резултат, каза още Рановски. Той подчерта, че това ще е „новият проблем” при опасно шофиране. Във водещите държави намалява процентът на каращите пияни, но се вдига този на употребилите дрога, стана ясно от думите на пътен полицай номер едно на България пред Нова телевизия.

Мъж загина след тежка катастрофа край Вълчи дол

Снощи, около 22:00 часа, в с. Брестак, общ. Вълчи дол, е възникнало ПТП, при което е загинал 30-годишният водач на Л.А. „Хонда&rd...

При първо нарушение, ако си карал без книжка, глобата е 300 лева, припомни Рановски. Чак при второ нарушение съдът може да наложи наказателна, а не административна санкция.

25 стационарни камери и 148 мобилни камери са разположени в цялата страна за контрол на движението. Много от мобилните обаче не работят, заяви Рановски. На въпрос защо трябва да се обявява къде има мобилни камери, шефът на КАТ изрази надежда с промените в Закона за пътищата това да не се случва.

Самият Рановски сподели от първо лице впечатленията си за трафика по АМ "Струма" вчера (2 май) - "Денят на голямото прибиране". Според него движението е било нормално - нещо, което се коментира и в доста медии. Най-вероятно причината е, че много хора са си взели отпуск през трите работни дни през тази седмица (3, 4 и 5 май) и ще се върнат от почивката си чак на 8 май (неделя).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com