Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Запалиха гума пред дома на фоторепортер в Бургас

14 октомври 2018, 11:08 часа • 4170 прочитания

Неизвестни лица запалиха входната врата на апартамента на фоторепортера от вестник "Черноморски фар" Борислав Пенков.

Пожарът е възникнал тази сутрин около 3:00 часа в блок 1 на комплекс "Зорница", където живее 58-годишният мъж. Той е предизвикан от горяща гума. Огънят е потушен от автомобил на пожарната, но щетите са налице. Изгоряло е близко разположеното ел. табло с 15 електромера, както и ел. инсталацията на входа. Обгоряла е асансьорна врата на етажа.

Това не е първият инцидент при който Борислав Пенков е потърпевш. През месец ноември 2016 година той беше нападнат от 8 души, водени от Петър Биберов по прякор Кюфтето, докато снима горящо заведение в морската градина. Става дума за ресторант "Царско село". Тогава Пенов лежа в болница. По-късно бяха счупени стъклата на апартамента му.

"Нещата не се решават по този начин", каза Пенков за Actualno.com. "Има съд, институции, които са компетентни да намерят истината", добави фоторепортерът. Той не се ангажира с конкретни предположения кой стои зад сегашния палеж, а оставя това на отговорните органи.

По случая е задържан е 37-годишен бургазлия, чиято съпричастност с извършения палеж е в процес на изясняване от служители на в Пето Районно управление – Бургас. Образувано е досъдебно производство.

През септември Районният съд в Бургас наложи пробация за една година на Петър Биберов заради нападението при "Царско село", след съгласието и на фоторепортера за ускорена процедура. Отделно Пенков обмислял да му заведе граждански иск за 50 000 лева.

Журналистите в Бургас застават зад своя колега. Пенков е в гилдията от дълги години и е известен с отговорното си отношение към работата. Познат е и на арт средите, като дългогодишен участник в изложби - художествена фотография.

Гергана Цонева
Гергана Цонева Отговорен редактор
Новините днес