10 неща, които щастливите хора правят

3209
10 неща, които щастливите хора правят
Снимка: iStock

Искате ли да бъдете по-щастливи? Направете тези двадесет неща:

1. Бъдете в момента.

Тъй като щастието в едно решение, решавайте всеки момент да бъдете щастливи и се наслаждавайте на това, което този момент може да предложи. Миналото е изчезнало и не може да бъде променено. Бъдещето и всички притеснения все още не са се случили. 

2. Изведете куче на разходка.

Има многобройни проучвания, които свидетелстват за облекчаващите стреса ползи от домашните любимци. Те са там, когато имате нужда от приятел; те скачат върху вас в най-забавните моменти; те облизват лицето или мъркат; те носят радост и приятелство. Насладете се на вашия домашен любимец.

3. Смейте се на глас.

Гледайте старо предаване на Джордж и Грейси. Слушайте комедия в Comedy Central. Извадете старите предавания на Monty Python и ги гледайте отново. Смехът е полезен за душата.

4. Ароматизирайте въздуха.

Изследванията установяват, че ползите от ароматерапията за облекчаване на стреса са реални. Цитрусовите аромати като портокал или лимон добавят мигновен прилив на радост, а по-дълбоките аромати като роза и сандалово дърво помагат за облекчаване на стреса и носят мир.

5. Отидете да спите.

Нашата нация е нация на преуморени, лишени от сън хора, така че за да увеличите щастието си, подремвайте всеки ден. По-вероятно е да сте щастливи и здрави, когато сте отпочинали.

6. Игнорирайте фондовия пазар.

Докато преглеждате деня си, ако постоянно проверявате Dow Jones, вие изхвърляте ценно време и се настройвате за безпокойство. Докато преминавате ежедневното си пътуване, просто се освободете от това - увеличете производителността си и намалете стреса от притеснение за „катастрофата“. В крайна сметка парите не са равни на щастието!

7. Музиката успокоява повече от дивия звяр!

Музиката може да повлияе на нашето настроение и да изрази емоциите ни, така че, за да изберете щастие, изберете музика с повишено темпо и приятен ритъм в основни акорди. Изберете музика, която храни душата ви!

8. Посетете тихо място.

Библиотеките, музеите, градините са места, които могат да успокоят, успокоят, премахнат стреса и да върнат щастието във вашия забързан, луд живот. Отпуснете се с любима книга, спрете да помиришете розите или се свържете отново с духовната си страна.

9. Бъдете доброволец.

Помагането на другите ви дава възможност да поставите собствените си проблеми в перспектива. Когато седите по цял ден и мислите само за себе си, лесно е да се съсредоточите върху негативите, но когато давате на благотворителна организация и отделяте своето време, помните, че има и по-малко щастливи от вас и изпитвате чувство за себе си удовлетворение за помощта на друг.

10. Прекарвайте време сами.

Въпреки че връзките са едни от най-добрите противоотрова за стрес, понякога ви трябва време сам, за да се заредите и размислите. По време на самотното си време научете за себе си и какви са вашите нужди. Отпуснете се. Отпуснете се. Правете дейност, която ВАС се радвате. Изградете свой собствен дух и свой собствен характер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ето как да намалите захарта за 10 дни

Сух вторник: Народни вярвания за дните от Тодоровата неделя

Къде се намира най-големият язовир в света

Колко струва най-скъпата картина в света

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 март /валутен калкулатор/

Колко държави има в Азия

Три лесни начина да изпълните дома си с аромати на пролет, освен с почистване

Евтин начин за борба с паяците: засадете това растение в дома си и ще забравите за тях завинаги!

Защо пералнята не пълни вода?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com