10 съвета за красив тен

2452
10 съвета за красив тен
Снимка: iStock

През лятото, през ваканционния сезон, един от най -стилните аксесоари е красивият тен! И няма жена, която да не иска да го има!

Точно за това, в тази статия ще ви разкрием няколко трика, чрез които ще можете да се сдобиете с брилянтен тен и да предизвикате завистливи /може би/ въздишки у вашите приятелки и колежки.

Четете внимателно...

Най-подходящото време за тен 

Най-доброто време за тен е от 9 до 11 часа сутринта и след 16 часа, по това време можете спокойно да си правите слънчеви бани, без да се страхувате да се изгорите. Силно не се препоръчват слънчеви бани от 12 до 15 часа, защото през тези часове можете да получите изгаряния само за няколко минути. Ако не искате да напуснете плажа, тогава е по-добре да потърсите чадър по това време или да вземете плажна туника с вас.

Направете си постепенно тен

Трябва да започнете да си правите слънчеви бани постепенно, като всеки път увеличавате времето, прекарано на слънце. Идеалният вариант е да започнете да правите слънчеви бани от 10 минути на ден, увеличавайки всеки път с 10 минути. Това ще даде на кожата ви време да се адаптира към слънчевите лъчи и да получи равномерен тен.

Златни съвети за перфектна кожа

Красивият тен не е резултат от наличието на много скъпи козметични продукти . Ежедневните й грижи оказват огромно влияние върху това ка...

Дейност

Ако отидете на плаж, тогава не е необходимо да лежите там през цялото време, ще бъде много по-полезно и ефективно да играете волейбол, да бягате по морския бряг, така че тенът ви ще бъде равномерен! Също така се опитайте да промените позицията си на всеки 5 минути!

Слънчево изгаряне във вода

Не забравяйте, че когато сте във водата, вие почернявате по -бързо, водата пречупва слънчевата светлина и ултравиолетовите лъчи проникват във водата на дълбочина от един и половина метра.

Слънцезащитен крем

Как да запазим летния тен по-дълго

Сдобили сте се с мечтания златист тен по време на лятната отпуска и естественият ви стремеж е да се опитате да го запазите максимално д...

Изберете крем според вашия тип кожа, колкото по-бяла е кожата ви по природа, толкова повече защита се нуждаете! Нанесете крема върху цялото тяло в равномерен слой, нанасяйте отново на всеки два часа, докато сте на плажа. Местата, които първо изгарят, изискват специално внимание - чело, нос, гърди, рамене; опитайте се да нанасяте крем на тези места на всеки половин час. Ако плувате, не забравяйте да нанасяте отново крема преди всяко влизане във водата.

Храна

Яденето на плодове ще ви помогне да получите тен, който искате. Плодовете съдържат бета-каротин. Той засилва производството на пигмента меланин, който придава на кожата красив цвят, особено се препоръчват жълто-червени плодове: кайсии, праскови, дини, пъпеши, ябълки, круши, както и някои зеленчуци: моркови и червени чушки! Веднага си спомняме любимото си пюре от моркови и ябълки от детството си!

Подчертайте тена си

Можете да подчертаете тена си, като изберете цвета на дрехите си - бели, златисто бежови, ментови, розови, прасковени цветове подчертават най-добре тена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кой е най-големият полуостров в света?

Предупредиха потребителите на електрически велосипеди за опасности при зареждане

eMAG пуска Hair & Makeup Shop с над 60 000 продукта и асистент за пазаруване за клиенти

Кои великденски ястия са задължителни за празничната трапеза?

Носил го е най-богатият на борда на Титаник: Продадоха златен часовник с история (ВИДЕО)

Ягодите - дразнят ли стомаха или не?

Къде се намира международното летище „Бен Гурион“?

Как да изберем перфектното агнешко месо

Как да познаем истинските сребърни прибори, а не посребрените?

Новите топ 10 признака на истинската любов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com