10-те най-добри добавки, с които да забавим процеса на стареене

3390
10-те най-добри добавки, с които да забавим процеса на стареене
Снимка: Thinkstock / Guliver

За да забавите стареенето и да живеете старостта здрави и енергични, трябва да действате системно: да се предпазвате от слънчевите лъчи, да правите упражнения за издръжливост, да спите достатъчно, да се борите със стреса и да се придържате към здравословна диета. Някои хранителни вещества и храни са особено полезни за кожата и спомагат за забавяне на процеса на стареене като цяло.

Броят на столетниците е много малък. Един човек на пет хиляди живее до 90 години и само един на всеки двадесет хиляди преминава 100-годишния етап. Лекарите обаче казват, че всеки от нас е доста способен да повлияе на собствената си съдба. Не става дума толкова за това да живеем възможно най-дълго, а за това да можем да останем физически и психически активни и да избегнем стареенето. Днес ще говорим за начините да помогнем за постигането на този резултат.

Разкриха как тютюнопушенето ускорява стареенето

Добрата новина за хората, които планират да спрат пушенето е, че само две седмици след изпушването на последната цигара кожата ви започ...

Със сигурност всеки е забелязал колко благополучието, настроението, външният ни вид зависят от това, което има в чинията ни. Продуктите са способни на много неща: лекуват, разболяват, забавят стареенето на тялото или намалят привлекателността на външнияа вид. Няма как да спрем естествения процес на стареене, но може да бъде забавено и дори предотвратено развитието на заболявания, свързани с него. Някои елементи против стареене биха могли да бъдат използвани като хранителни добавки.

Възможно ли е на доста зряла възраст да изглеждате и да се чувствате така, че дори много млади хора да ви завиждат? Разбира се! Специално за вас сме подбрали 10-те най-добри добавки против стареене, които могат да ви помогнат в това!

·        Калций - поддържа костната плътност, намалявайки риска от остеопороза и фрактури.

·        Мултивитаминен комплекс - помага за запълване на нуждата от основни витамини и минерали, необходими за поддържане на здравето и висока жизненост.

·        Куркумин – помага за укрепване на имунната система, прочистване на черния дроб и намаляване на риска от образуване на камъни в жлъчката и поддържане на здрави стави.

3 храни, с които ще СТАРЕЕТЕ по-бавно

Всеки един от нас търси всевъзможни начини, които да му помогнат да забави стареенето. Неслучайно нежните създания след навършването на...

·        Колагенът е удивителен "протеин на младостта", отговорен за гладкостта, твърдостта и еластичността на кожата, здравето на косата и ноктите, подвижността на ставите.

·        Карнозинът е мощен антиоксидант, който буквално "превключва" клетките към подмладяване, помага за поддържане на висока работоспособност и по-бързо възстановяване след физическо натоварване.

·        Коензим Q10 - участва в производството на енергия, необходима за пълноценното функциониране на сърцето, а също така намалява риска от странични ефекти на статините - синтетични лекарства за понижаване на холестерола.

·        Екстракт от гинко билоба – подпомага поддържането на пълноценно кръвообращение в мозъка, паметта и концентрацията, намалява метеочувствителността, намалява риска от инфаркти и инсулти.

·        Омега 3 и 6 - помага за поддържане на нормални нива на холестерола, сърдечна и мозъчна функция, здрави стави и очи, красота на кожата и косата.

Газираните напитки предизвикат стареене

Учени от Калифорнийския университет в Сан Франциско посочиха напитката, която води до преждевременно стареене на човешкото тяло. Според...

·        Триптофан – помага за поддържане на отлично настроение и висока работоспособност през деня и спокоен и дълбок сън през нощта.

·        Екстракт от цимицифуга – съдържа фитоестрогени, които помагат за намаляване на тежестта на горещите вълни и други прояви на менопаузата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 грешки, които туристите допускат по време на пътуване

Съвместими ли сте? 3 типа сексуален темперамент във връзките

Няма магия: жените с тези качества винаги имат много почитатели

3 неочевидни признака, че шефът ви е психопат

Как да манипулираме манипулаторите?

Има ли прилика: Как е изглеждал истинският султан Сюлейман в живота?

Те крадат младостта ви: 6 навика за красота, които трябва да забравите до 40-годишна възраст

Тези зодии са любимци на всички

Защо се появяват синини по ръцете без причина?

Кошмарни: Тези зодии постоянно променят настроението си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com