10 вещи, които ще донесат щастие и благополучие в дома

29507
10 вещи, които ще донесат щастие и благополучие в дома

Щастието в дома зависи не само от положителното отношение на собственика. Има вещи, които привличат късмета и благополучието.

1. Подкова

Според народните вярвания тя носи здраве и късмет. Смята се, че късметът винаги е на кон, а конят се нуждае от подкова. Правилното поставяне на подковата е много важно. При избор на добро място, в дома винаги ще има щастие и благополучие, а болестите, бедите и нещастието ще отминават този дом.

За да активирате амулета, трябва да “разходите” подковата из цялата къща, да й покажете местоположението на стаите и да поискате защита и благополучие.

2. Чесън

Най-вероятната причина за неблагополучието в дома ви са злите духове. Чесънът предпазва от лоши сили, от уроки и магии, от ухапване от змии, от болести и самодиви. Изчиства негативната енергия.

За да се прочисти дома, се закача на скрито място близо до тавана. Използването на чесън в храната увеличава имунитета и отстранява отрицателното въздействие на недоброжелателите.

3. Мед

Ако искате в дома ви доброто да бъде в изобилие, натрупайте запаси мед. Според народните вярвания, с помощта на мед можете да привлечете към себе си харесалия ви човек.

Както хората казват: “Медът е богатството в къщата”. Пресният мед се изсипва в красива чиния със шарка, като се изричат хубави думи: “Вземете мед, скъпи мой, нека къщата е защитена от беди и да цари щастие и просперитет.”

4. Ябълки

По правило, щом имате ябълките в къщата – ще имате изобилие от всичко. Със своята свежест те ще ви осигурят добро настроение и няма да ви оставят тъжни. Положителната енергия, която събират през лятото, прониква в къщата и я почистват на всички енергийни нива.

Една хубава ябълка, поставена в красива купа, върху хубава покривка с панделка, приканва щастието в къщата.

5. Икона

За православните, иконата е силен пазител и помощник. Пред нея се молят за здраве, съвет и закрила. Иконата в жилището трябва да е поставена на правилното място, да се отнасяме към нея с почит и внимание и тогава тя ще ни донесе мир и покой.

Иконата ще бъде вашият верен приятел, а в трудна ситуация ще ви утеши и успокои. Основното нещо е да се обръщате с цялото си сърце към иконата вместо да я използвате, за да утоли вашите нужди.

6. Безопасна игла

Най-разпространеното лекарство за злото око е безопасната игла. Тя носи в къщата не само просперитет, но и здраве на обитателите й. Лошите мисли често попадат в жилището от неканени гости и понякога е много трудно да се отървете от тях.

За да активирате силата на иглата като защитен аулет трябва да се нагрее над огън, да се измие под течаща вода и за една нощ да се посипе със сол и черен пипер. Сутринта с молба за закрила, иглата се забожда над входната врата на дома, така че да не се вижда. Трябва само да внимаваме иглата винаги да е закопчана, в противен случай губи магическата си сила.

7. Камбана

Мелодичното звънене на камбаната е в състояние да върне настроението в къщата, да отблъсне всички зли духове и да се противопостави на лошите помисли. Народът счита, че е най-добре камбанката да бъде сребърна или желязна. Звънът ѝ трябва да е чист и приятен, а не дразнещ.

Подправката, която привлича късмета право към нас

От дълго време насам солта не се приема единствено като подправка в кулинарията. Тя бива използвана при направата на десетки маски за к...

За да активирате амулета, просто закачете камбаната на място, където често ще звъни. Заслушайте се в звука й. Ако мелодията се промени, ако стане тъжна или дори спре, трябва да смените камбаната, тъй като е събрала твърде много негативна енергия.

8. Сапун

Символът на чистотата и здравето е обикновеният сапун. Много ритуали се свързват с него, въпреки че малцина знаят за тях.

За да се активират защитните сили на сапуна вземете две парчета от него, измийте ръцете си до лактите като произнесете думите: Както водата и пяната отмиват мръсотията, така и сапунът да защити моят дом от болести, от скандали, от уроки, от лоши мисли и думи.” Опаковани в красива кутийка, едното парче сложете в банята, а другото в тоалетната.

9. Свещи

Съветите на астролога: Всяка зодия може лесно да привлече късмета. Ето как

Съветите на астролозите относно вашия знак ще ви помогнат коренно да промените живота си. Късметът няма да дойде при вас ей така. За да...

Восъчните свещи са силен талисман, който носи просперитет на дома във всички сфери. Нито една къща не бива да остава без свещи, тъй като те са символ на светлина и мъдрост.

Запалете свещ и обиколете къщата, без да изпуснете нито един ъгъл. Помолете се за закрила, светлина и топлина, в дома и в душите. Остатъка от свещта поставете пред иконата или на изток в къщата.

10. Огледало

Кръглото огледало в дървена рамка е най-доброто средство за защита. В дом, където има хармония и взаимно разбирателство, то приема положителната енергия и я връща стократно. Не заставайте пред огледалото-амулет в лошо настроение. Не се карайте и не изричайте лоши думи пред него.

Най-добре е жена да активира защитните способности на огледалото. Напръскайте чиста кърпа с любимия си парфюм и избършете с кръгови движения повърхността. За през нощта поставете пред огледалото красив съд с дребни предмети, например монетки за богатство, гребен за красота, семейна снимка за благополучие и се помолете за закрила.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com