2 евтини съставки, които заместват праха за пране

16488
2 евтини съставки, които заместват праха за пране
Снимка: iStock

Понякога всяка домакиня иска да експериментира, докато пере, защото не винаги е доволна от качеството на праха за пране.

Перилните препарати невинаги се справят с петна, упорити замърсявания или дори неприятни миризми. Следователно можете да спестите пари, без да компрометирате качеството на прането, ако използвате 2 евтини съставки – водороден прекис и оцет

Кои 2 евтини продукта ще помогнат да заменят праха за пране при справяне с петната?

Много хора харесват водородния прекис, защото е невероятно ефективен и безопасен за тъканите. Ще трябва да вземете около 30 ml от лекарството на 200 ml вода и да смесите добре двете течности.

Този продукт се използва за третиране на петна. Най-добре е да го оставите да действа няколко часа. След това замърсената зона се измива. Методът работи добре и при пране на бели дрехи.

4 грешки, които са пагубни за пералнята - всяка домакиня ги прави

Оцет - тази течност работи чудесно за тъмни тъкани: те отново стават черни и меки. Обикновеният оцет може не само да бъде висококачествен заместител на праха, но също така е чудесен заместител на омекотителя. Вместо стандартна порция перилен препарат, вземете чаша оцет.

Ако искате да заместите омекотителя с него, изсипете ½ чаша в съответното отделение на пералнята. Особено добре е кърпите да се перат с оцет в пералнята.

Ако дрехите постоянно залепват по тялото ви, ½ чаша оцет при пране ще ви помогне. В зависимост от това какъв резултат искате да постигнете: премахване на статично електричество, омекотяване на тъканите или почистване на самата пералня, оцетът може да се добави към всяко отделение на пералнята и да се използва в комбинация с прах.

Оцетната киселина разгражда остатъците от сапун, които се натрупват върху дрехите с течение на времето след няколко пранета. А наличието на плака върху кърпите, чаршафите и завивките може да раздразни чувствителната (особено детската) кожа и да причини алергична реакция. За да се отървете от плаката , можете да добавите чаша оцет при измиване.

Благодарение на оцета нещата не само спират да се наелектризират и лепнат, но също така помага да се отървете от косата, полепнала по дрехите. Изсипете ½ чаша оцет в пералнята по време на цикъла на изплакване.

За да запазите белотата и да се отървете от жълтите петна върху бялата тъкан, също може да използвате оцет. Ако се появят жълти петна, ½ чаша трапезен оцет, добавен към водата по време на изплакване, ще помогне.

Тази кисела съставка може да се използва за третиране на петна от кафе, вино, шоколад или сладко. Нанесете оцет върху петното и оставете за 10 минути. След това можете да изперете дрехата както обикновено, без да се страхувате, че ще останат следи от петното.

Още: Дънките ще са като нови след всяко пране, ако винаги правите това

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Само в кои 2 дни може да се боядисват яйцата за Великден

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Пожелания за Цветница 2024

Най-хубавото стихотворение за Цветница

Любовен съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com