3 минути са достатъчни да се отървем от отрицателните мисли

12880
3 минути са достатъчни да се отървем от отрицателните мисли
Снимка: iStock/Guliver

Ако изведнъж, в напълно неподходящо време и място, негативните мисли ви обземат, има начин бързо да се отървете от тях. Има няколко прости стъпки, които гарантирано ще ви помогнат да се върнете към нормалното.

Психологията на успеха учи да създадете положителен сценарий за живота си. Човек, който знае как да се справи с негативизма, най-често постига успех по всички въпроси. За да бъде така при вас, на първо място, трябва да спрете да оценявате негативно всичко, което се случва и да не се поддадете на безпокойството.

Негативността е като вирус. Заразна е. И не е толкова важно колко силен човек сте: външният и вътрешният негатив във всеки случай влияят върху емоциите и поведението. Често действията и решенията, взети в състояние на афект, имат фатални последствия. За да спрете да виждате живота в черна светлина, трябва да направите нещо практично. Има няколко прости трика, които могат да ви помогнат да се отървете от всякакъв негатив за три минути.

Как да се справим с негативните хора

Всички сме изпитвали страничните ефекти от комуникацията с негативни колеги, познати или партньори. Може би работите с някой, който н...

1. Запишете чувствата си. Ако сте засмукани от бездната на негативизма и не знаете откъде да започнете, за да излезете на светло, вземете тефтер и химикал и запишете всичко, което ви тревожи и измъчва в момента. Въпросът е да извлечете отговорите от подсъзнанието. Това ще ви позволи да се срещнете с тях - да осъзнаете и разберете какво точно трябва да се направи. След като видите негативните и придружаващите ги страхове на хартия, погледнете всеки от тях и напишете какво можете да направите конкретно за всеки елемент. С тази категория страхове, на които не можете да повлияете, трябва да работите по различен начин - те трябва да бъдат приети. Всичко, което се случва в живота, е ценен опит. Всяка ситуация е необходима за нещо, така че го оставете и не си вкарвайте натрапчиви мисли в главата напразно.

2. Отърсете се от негативизма. Има просто и ефективно упражнение, което ще помогне за преодоляване на безпокойството и за унищожаване на всякакъв негативизъм. Въпросът е прост - да кажете на глас всичко, което ви притеснява, искрено и с прости думи. Можете да запишете това на диктофон за по-голяма яснота. След това направете почивка, не се опитвайте да намерите оправдание или решение, просто помислете за това, което казахте, и след това го изхвърлете от главата си. Тоест буквално - поклати глава, скочи, изпълни свой собствен ритуален танц.

3. Измийте отрицателното. За борба с негативизма има много ефективни техники: за някои помага джогинг или лека загрявка, за други - йога и бърза медитация под приятна музика. Но има и друг прост метод: душ. Ако чувствате, че негативизмът ви притиска и вече пречи на конструктивното ви мислене, поемете дълбоко въздух и отидете в банята. Можете да вземете душ, а можете просто да си измиете ръцете. Най-добре е да правите това дълго време, обмислено, без да бързате. По това време можете да повторите произволна мантра, която е насочена към спокойствие. Тази „хигиенна“ пауза възстановява сърдечния ритъм и способността да мислим ясно. И дори такава дреболия може да помогне да се отървете от негативизма.

Ние сами създаваме света около нас: нашите думи, действия, намерения, мисли определят по-нататъшния път. Силната и здравословна енергия се счита за ключ към личното щастие и благополучие. Ако е положителна, тогава само щастливи събития ще ви заобикалят. Но ако аурата е замърсена с негативизъм, тогава ще бъдете преследвани от проблеми и неприятности. Всичко в света е свързано, така че трябва да работите върху себе си и да следвате определени правила. Важно е да можете да отразите негативното и да се справите с негативните енергийни влияния, дори с импровизирани средства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com