3 неща, които трябва да направите, ако живеете сами

14912
3 неща, които трябва да направите, ако живеете сами
Снимка: iStock

Среднощни спазми и започвате неравна борба за намаляване на болката, торбички с топла вода и други неща от първа необходимост. За твое това е само хипотетично. Резултатът е или търсене на денонощна аптека, или ако това не е опция, прилагате домашни средства за облекчаване на положението до следващата сутрин. Това може да се окаже  най-дългата нощ в живота ви.

Всеки от нас, който живее сам, става жертва на подобна ситуация. Въпреки че животът сам идва със своя набор от предимства, има и недостатъци. Вие сте сами, както в добри, така и в лоши фази от живота си.

Някои може да кажат, че просто се обаждат на приятел и търсят помощ, вместо да се борят сами, други ще се съгласят, че това не винаги е опция. Ето защо тук изброяваме 3 неща, които човек трябва да има предвид, ако живее сам.

1.       Дръжте готова за употреба кутия за първа помощ до леглото си

Въпреки че това може да звучи малко ужасяващо за някои, които не искат да държат до себе си лекарства през цялото време, това е разумна идея. Никой не знае каква болка може да го застигне в полунощ или кога може да се нуждаете от лейкопласт за някои лоши и болезнени порязвания в кухнята. Ето защо е препоръчително винаги да държите готова кутия за първа помощ на място, най-близо до леглото ви, което също е лесно достъпно. Нека тя съдържа някои аналгетици, парацетамоли, мехлеми, превръзки и други таблетки, които смятате, че може да ви трябват, като специфични лекарства за алергия.

2.       Поддържайте готов списък с контакти при спешни случаи

Това може да са контактите на приятели и членове на семейството, които живеят близо до вас и са винаги готови за помощ. Други контакти на хора като охраната на вашата кооперация, номера на службата за поддръжка и доверен съсед също трябва да бъдат под ръка в случай на спешност. Въпреки че това може да звучи твърде много за някои от вас, не забравяйте, че превенцията е по-добра и от лечението. Нещо за отбелязване. Не ги съхранявайте само в скъпоценните си мобилни телефони, а си ги носете и на хартиен носител. Може да попитате защо? Защото телефонният обир е често срещан.

3.       Запасете се с неща от първа необходимост и хранителни стоки

Може да възразите на това, казвайки, че имаме приложения, които позволяват доставката на неща с едно щракване на пръста. Вместо да разчитате изцяло на технологиите, добре е да сте малко от старата школа и да разполагат с малко запаси от хранителни стоки и други основни артикули, от които може да се нуждаете по всяко време. Това ще ви спести от ненужния стрес да поръчвате онлайн и да плащате допълнителни пари за тази супер бърза първокласна доставка. Освен това, винаги можете да ядете или да имате каквото искате, без да се налага да го чакате, дори и да е в малките часове на деня.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Как се пише: осигуровки, осигоровки, усигуровки или усигоровки?

Какъв пост се спазва през Страстната седмица?

Защо да горите дафинови листа или да миете пода със сол: лайфхакове за добър микроклимат

Странно защо някои хора не ядат пънчетата на гъбите

Знаете ли къде точно се намира островът на Одисей

Какви обичаи се правят през всеки ден от Страстната седмица?

Какви груби грешки правим при печене на хляб в хлебопекарна?

В коя държава е остров Тортуга - известното пиратска бърлога в миналото

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com