3 техники за почистване на злато до блясък

8913
3 техники за почистване на злато до блясък
Снимка: 8180766 / Pixabay

С течение на времето, златните бижута, както всички други, губят този блясък, който са имали, когато са били нови. На какво се дължи това ли? На ежедневният им досег с нашата кожа, препаратите за миене на съдове и чистене, които използваме в ежедневието си, шампоана и сапуна, които използваме, когато се къпем и т.н.  Така с времето те потъмняват и имат нужда от почистване, за да изглеждат отново като нови.

И ако си мислите, че за това е необходимо да ги занесете на златар, който да ги полира със специална паста или трябва да използвате скъпоструващи препарати за тази цел, то прочетете следващите редове, за да научите, че това може да стане и с няколко съвсем обикновени продукта, които всеки от вас има у дома. Те също ще свършат много добра работа и с тях ще постигнете абсолютно същия ефект. И така, кои са трите от най-лесните техники за почистване на златото до блясък?

Ето как да разберете дали ЗЛАТОТО е истинско

Въпросът за теглото на златото е много важен. Истинското злато е плътно и тежко, независимо че е меко. Ако монета или по-голямо бижу из...

Първият от тях е почистването на златните бижута с паста за зъби. Става много бързо и лесно и дава много добър резултат, защото абразивна й консистенция размеква мърсотията, така както плаката по нашите зъби. По този начин, тя се отстраняват много по-лесно.

Това, което трябва да направите, е да вземете купа с вода и в нея за истискате обикновена, но не избелваща паста за зъби, в количество, с което да получите рядка каша. След това накиснете в нея бижутата за 20 минути, а след това, с помощта на мека четка за зъби ги почистете внимателно. Накрая ги изплакнете с хладка вода и ги подсушете добре с мека, памучна кърпа.

Златните си бижута можете да почистите и с няколко капки течен сапун, разтворен в хладка вода, но в никакъв случай гореща, защото тя може да повреди камъните, върху тях.  Можете да използвате обикновена вода от чешмата, но за по-добър ефект можете да направите разтвора и с газирана вода. Накиснете златните бижута в така получения разтвор, оставете ги така за 20-30 минути, за да може сапунената вода да проникне навсякъде и да размекне натрупаната мърсотия. След това отново с мека четка за зъби разтъркайте внимателно навсякъде, изплакнете с топла вода и подсушете с мека кърпа.

И още един много лесен и изпитан метод за почистване на злато, това е с бира и малко сода за хляб. За целта сипете бирата в купа, добавете половин чаена лъжичка сода и пуснете златните бижута в тази смес. Оставете ги така за 5 минути и после отново с мека четка отстранете всички замърсявания от тях. Изплакнете ги с хладка вода и ги подсушете.

Какво е общото между златото и хляба?

Цената на златото по време на криза неизменно тръгва нагоре, тъй като хората търсят начин да защитят парите си от обезценяване. Това съ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Фешън икони: Жените от тези зодии са най-стилните

Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Как да пием чай правилно?

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Фешън икони: Жените от тези зодии са най-стилните
Фешън икони: Жените от тези зодии са най-стилните

Някога чудили ли сте се защо някои хора винаги изглеждат стилни, независимо от повода? Вярвате или не, астрологията може да има нещо общо с това. Днес...