4 ДЕТОКС напитки, които да опитате след празниците

2681
4 ДЕТОКС напитки, които да опитате след празниците
Снимка: iStock/Guliver

Дори и след многобройни усилия, вие сте заклещени с тези излишни килограми и не можете да ги свалите от тялото си? Отслабването е непосилна задача, която изисква постоянни действия. При отслабването е от изключителна важност да обърнете внимание на метаболизма и диетата си. Бавният метаболизъм може да попречи на процеса на отслабване, но натрупването на токсини в организма е още едно нещо, което затруднява отслабването. Детоксикацията на тялото е най-добрият начин за изчистване на вредните токсини от организма. А ето и 4 детокс напитки, които ще ви помогнат да се отървете от токсините в тялото си: 

Най-полезното смути на планетата

Смути ABC (ябълка, цвекло и морков)

Една от най-добрите, най-ефективните и лесни за приготвяне детокс напитки е сокът ABC, който насърчава хидратацията, повишава енергийните нива; укрепва здравето на храносмилателната система, като същевременно прави кожата еластична. Цвеклото е обогатено с антиоксиданти, които намаляват натрупването на токсини в черния дроб, като същевременно стимулират клетките, намиращи се в черния дроб, следователно осигуряват перфектна детоксикация. Добавете малко джинджифил и лимонов сок към тази напитка, за да подобрите хранителния профил и да извлечете максимални ползи.

Смути с мента, краставица и спанак

Тази зелена детоксикираща напитка може да не се хареса на вкусовите рецептори, но е вълшебен елексир за вашето здраве. Зареден с много важни хранителни вещества, този енергизиращ и подмладяващ коктейл е силно хидратиращ, пълен с фибри и подпомага регулирането на глюкозата, като същевременно облекчава храносмилането и изчиства излишното от тялото ви. Изпивайте по една чаша от тази напитка всеки ден, за да постигнете ефективни резултати.

Смутита за красота и лекота - рецепти!

Напитка за детоксикация с канела и лимон

Канелата е известна като чудесна съставка за сбогуване с токсините, които се намират в тялото. Канелата има способността да повишава термогенезата (способността на организма да произвежда топлина) с 20 % и допълнително намалява апетита и желанието за храна, което спомага за свалянето на излишните килограми от тялото. Витамин С и пектинът, съдържащи се в лимона, помагат за детоксикацията на организма. Сварете всички съставки заедно и отпивайте сутрин за ефективни резултати.

Напитка за детоксикация със семена от чиа и мента

Семената от чиа са в центъра на вниманието от много години заради невероятния си хранителен профил. Консумацията на семена от чиа намалява глада и помага за изхвърлянето на токсините от организма, като същевременно ускорява загубата на тегло. Добавянето на няколко капки лимон и мента повишава хранителния профил, допълва вкуса и подпомага ускоряването на метаболизма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Коя е най-малката държава в Африка

Кой е най-големият полуостров в света?

Предупредиха потребителите на електрически велосипеди за опасности при зареждане

eMAG пуска Hair & Makeup Shop с над 60 000 продукта и асистент за пазаруване за клиенти

Кои великденски ястия са задължителни за празничната трапеза?

Носил го е най-богатият на борда на Титаник: Продадоха златен часовник с история (ВИДЕО)

Ягодите - дразнят ли стомаха или не?

Къде се намира международното летище „Бен Гурион“?

Как да изберем перфектното агнешко месо

Как да познаем истинските сребърни прибори, а не посребрените?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com