4 неща, които ще ви направят по-щастливи

15972
4 неща, които ще ви направят по-щастливи
Снимка: iStock/Guliver

Има един тон "полезни" съвети, които се носят в интернет, но когато съветите идват от невролог, може да е време наистина да слушате. Затова, ако искате да бъдете щастливи, ето няколко съвета, които предлага невролога Алекс Корб:

1. Етикетирайте емоциите си.

10 правила за хармоничен живот

Често в живота ни пречат различни психологически бариери, убеждения и границите на съзнанието ни. За да се излезе от този затворен кръг...

Ако чувствате отрицателна емоция като тъга или гняв, маркирайте тази емоция. Това може да изглежда просто, но мозъкът ви реагира, когато поставяте чувствата си в думи. Едно изследване, отбелязва, че когато участник получи изображения на хора, изразяващи емоции на лицата им, тяхната амигдала се активира към емоциите, които виждат. Когато им беше казано да назоват емоцията, "вентролатералната префронтална кора е активирала и е намалила реактивността на емоционалната амигдала". Това по същество означава, че когато участниците съзнателно осъзнават емоциите, които виждат, това намалява влиянието на тези емоции в мозъка им. Това е толкова просто и все още има толкова дълбок ефект. Ефектът е тънък, тъй като всъщност не премахвате емоциите, просто си правите една крачка далеч от нея интелектуално.

Също така разбирате, че в повечето случаи нашите ежедневни емоции не са свързани с нищо конкретно. Тя може да бъде причинена от всичко. Скандал със съпругата ви, колегата или шефа ви може да бъде крайният резултат от събуждане с главоболие, лошо храносмилане или забравяне на важен документ. Ние сме склонни да създаваме истории в ума си. Когато етикетирате, ставате по-наясно с вашите емоции, не се отвличате с тях и е по-малко вероятно да попаднете в капана им.

2. Запитайте се за какво сте благодарни.

Ползите от благодарността "започват с допаминовата система, защото чувството на благодарност, активира мозъчната стволова област, която произвежда допамин. Освен това, благодарността към другите увеличава активността в социалните допаминови вериги, което прави социалните взаимодействия по-приятни. " Благодарността може също така да засили невротрансмитера серотонин, което ви кара да се успокоите. Изследванията показват, че с увеличаването на емоционалната интелигентност невроните в тези области стават по-ефективни. Така че, дори ако имате проблеми с намирането на нещо, за което да бъдете благодарни, просто си задайте въпроса. Това означава, че сте на прав път към щастието.

Ето какво правят всяка седмица хората с щастливи връзки

Няма нищо лошо в създаването на традиции в една връзка, които се повтарят постоянно. Вие и вашият партньор се връщате от работа, напаза...

3. Бъдете решителни!

Няма нищо по-тревожно, отколкото да се чувствате, че имате недовършена работа. Просто вземането на решение за нещо може да намали тревожността, вместо да позволи на себе си да прекарва повече време, колебайки се над всички сценарии и резултати, до които решението ще доведе. Взимането на решения включва създаване на намерения и задаване на цели - и трите са част от една и съща нервна верига и да ангажират префронталната кора по положителен начин, намалявайки тревогата и безпокойството. Взимането на решения също така позволява на хората да чувстват, че имат контрол над нещата - усещането "извън контрол" също може да предизвика чувство на тревога. А когато вземете решение и резултатът от това решение се окаже положителен, то дори е по-добре!

4. Прегръдка и докосване на близки и приятели.

Социалните взаимодействия са доказали, че повишават чувствата на човек за приемане и следователно за щастие. Един от основните начини за освобождаване на окситоцин е чрез докосване. Окситоцинът е хормон, който действа като невротрансмитер към мозъка. Той е известен като "любовният хормон", защото регламентира социалното взаимодействие и сексуалното възпроизводство, играе роля в поведението от връзката между майката и бебето и освобождаването на мляко до емпатия, щедрост и оргазъм. Така че, когато хората докосват, прегръщат или целуват другите, нивата на окситоцин всъщност се увеличават. Окситоцинът е хормон, който стои в основата на доверието. Той е и антидот на депресивните чувства, казва сайтът. Така че, повече прегръдки!

10 трика за истинско щастие

Истинското щастие е емоционално състояние, към което всеки се стреми. Ето 10 кратки съвета за щастлив живот, които е хубаво да си при...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да си направим мицел за печурки?

5 неща, които ще издадат същността на кавалера ви на първа среща повече от думите

Повишен риск от излагане на токсични метали може да предизвика пушенето на вейп, установява проучване

Колко е дълъг тунелът под Ламанша

5 правила за отслабване без излишен стрес

Как е истинското име на Джордж Оруел

Внезапен прилив на сили и още 5 феномена, които се случват на човек преди края му

Кой е най-големият град на остров Гренландия

Кой е най-големият град в Шотландия

Смъртоносен капан: защо котките не трябва да се доближават до прозорци с PVC дограма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com