4 повърхности, които издават, че домът ви тъне в мръсотия

4987
4 повърхности, които издават, че домът ви тъне в мръсотия
Снимка: https://pixabay.com

Не всяка домакиня има достатъчно време да почисти безупречно мястото, където живее. В някои домове определено мръсотията е повече от другите. Гостът лесно може да познае дали едно жилище е мръсно или чисто, ако се вгледа по-детайлно в някои признаци, които издават това.  Има четири места в дома на човека, които издават дали той е почистен както трябва. Ако осъзнаете, че и там цари мръсотия и безпорядък, това означава, че състоянието на домът не е на ниво и той не се поддържа достатъчно чист и подреден.

Време да разберем кои са тези места:

1. Видимо напрашен перваз на пода

Тези 4 неща у дома могат сериозно да застрашат здравето ни

Човек прекарва доста време от живота си в своето жилище. Затова той трябва да се чувства комфортно и уютно в него. Тук той спи, често п...

Цокълът на пода често пъти издава какво е състоянието на цялото жилище. По него си личи натрупаният прах и мръсотията. А това издава, че не се мие редовно.

Не е рядкост да се откриват и други мръсотии по него. Не може да имате оправдание, че кучето пуска косми и те остават навсякъде. При това положение трябва доста по-често да отделяте време да почистите след животното. 10-минутна прахосмукачка няма да ви отнеме чак толкова много от вашето време.

2. Пръстови отпечатъци

Често пъти по гладките повърхности у дома - врати, ключовете за пускане на лампите, плотовете и прозорците остават отпечатъци от пръсти. Това е нормално, защото човек най-често пипа точно тях. Когато има някакво стъкло, например огледало, там отпечатъците си личат най-изразително. Затова имайте едно наум преди да каните гостите си поне да забършете огледалото, защото човек често пъти се оглежда в него.

3. Остатъчни пръски от ядене върху плота или шкафовете в кухнята

Този трик даде нов живот на мръсните кърпи

Всичко започва веднага щом донесете нови кърпи вкъщи. Прането на кърпите преди употреба ще помогне за отстраняването на остатъците от п...

Случва се някое ядене да пръсне, докато се пържи или докато го ядете, особено ако има сос или мазнина. Ако неглижирате капките и не ги обработите и попиете, докато са още пресни, те се залояват и остават неприятни петна.

След време ще ви е много по-трудно да ги премахнете, а отделно на това те ще се натрупат и ще придадат грозен и мърляв вид на кухнята или на помещението, където готвите или ядете.

4. Зацапана стойка за обувки

Тя често се забравя да се почисти и заради калта и праха по обувките е логично да се замърсява доста често. Погрижете се да я чистите редом с парцала, с който минавате в коридора. Подреждайте си обувките, за да не се спъвате в тях. Още от антрето, къщата ви трябва да изглежда безупречна и чиста, за да ви е комфортно на вас и на вашите гости.

Все пак като съвет - почиствайте жилището си повече и по-често, за да можете да се чувствате добре в него. Помислете, че в него живеят и други хора и ако на вас мръсотията не ви прави впечатление, тях може би ги дразни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com