5 фини признака, които издават несигурния човек

1090
5 фини признака, които издават несигурния човек
Снимка: iStock/Guliver

Какви са признаците на несигурния човек?

1. Агресивен тип поведение

В съвременното развито общество стратегиите за атака все още присъстват като опция за защита. Когато на човек му е трудно да каже нещо, той изпитва различни чувства: гняв, агресия, страх, срам - и не разбира как да се справи с тях, така че преминава в атака.

Ако увереността и вътрешните опори не са достатъчни, човек използва агресия, защото се опасява, че няма да успее да защити своето мнение или лични граници.

2. Замечтаност

Има хора, които си мислят: ще направя всички около мен щастливи, ще отворя нова галактика - и ще има перфектен свят. Тук не става въпрос за самочувствие, а по-скоро за факта, че е невъзможно да осъществите плановете си, страшно е и не е ясно как да действате. Тогава е безопасно да мислите от гледна точка на галактики: изглежда, че ще направите нещо, но всъщност не е нужно да правите нищо.

Когато един МЪЖ прави ТОВА, то е знак на НЕСИГУРНОСТ

3. "По-късно"

Житейска стратегия, когато "аз" е последната буква от азбуката. Вече можете да се сбогувате с това отношение и да признаете, че аз съм на първо място.

Говорим за вътрешното усещане за важността на нашите чувства, нужди, желания. И винаги има по-важно нещо, което ви пречи да отидете на кино, да имате вечер за релакс или да седнете с приятелките си в кафене веднъж месечно.

4. "Не знам"

„Не знам какво да правя, питам, правя, решавам, започвам, спирам, говоря, млъкна...” Този списък е лесен за продължаване, но зад всеки такъв глагол се крие избягването на отговорност за живота си, за нечии действия.

Можете да прикриете това под пълна заетост, имитация на насилствена дейност, под арогантност и дори под сладко пърхане с мигли.

Но дали живота ви ще стане по-добър, по-ярък, по-вълнуващ? Спрете и просто направете крачка към точката на растеж, спрете да се въртите в кръг.

Как да преодолеем своята несигурност?

5. "Танцуване"

Говорим за жестикулация, подобна на енергичен танц, сякаш малък електрически ток преминава през тялото, а то се движи в пространството както му е добре. Краката могат да мърдат, да се изместват, да потрепват.

Суетенето завладява като цунами. В края на краищата толкова много неща се появяват наведнъж: да полееш розата, и да изтриеш праха от масата, и да сглобиш и разглобиш химикалката за 30 секунди! Но тялото ясно показва, че зад тези действия се крие несигурност.

Може би вместо това трябва да си поемете въздух - издишайте, удобно и спокойно се настанете в пространството? И оставете химикалката да лежи на масата: няма нужда да я развивате и завивате.

Справянето с несигурността е изключително ефективно. Позволява на човек да контролира себе си, собствените си чувства, поведение. Психолог може да ви помогне да изградите уверен образ! И знаете ли, животът ще стане много по-интересен!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какви обичаи се правят през всеки ден от Страстната седмица?

Какви груби грешки правим при печене на хляб в хлебопекарна?

В коя държава е остров Тортуга - известното пиратска бърлога в миналото

При отслабване: кои са най-грубите грешки, които правим?

В близост до България се намират Принцовите острови - ето къде

С този прост трик ще разберете дали яйцето е твърдо сварено

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com