5 грешки, които допускаме с балсама за коса

23836
5 грешки, които допускаме с балсама за коса
Снимка: iStock

Шампоан, последван от балсам и от време на време маска за коса - за много дами това е техният общ подход към грижата за косата. Но оказва се, че тя не е никак проста и често се допускат грешки. Според фризьори 5 от тях са свързани именно с използването на балсам за коса.

Ето кои са те.

1. Нанасяне на балсам върху корените

Най-често срещаната грешка при употребата на балсам за коса е нанасянето му в корените. Докато шампоанът поддържа скалпа здрав, балсамът е предназначен да се грижи за дължините на косата.

„При измиване на косата с шампоан вие почиствате кожата на скалпа си и премахвате себума и остатъците от стилизиращи продукти “, споделя знаменитият фризьор Мишел Кливланд.

„Ако поставите балсам върху скалпа си, ще въведете тези масла отново в кожата си“, обяснява тя пред Well+Good.

"И разбира се, омазняването на скалпа е обратното на това, което трябва да направите. Това води до сплескана и по-малко обемна коса. Ето защо трябва да избягвате да нанасяте балсам върху скалпа си", допълва експертът.

2. Използване на продукта по грешен начин

Важно е не само къде нанасяте балсама си, но и как го правите.

"Балсамът трябва да се нанесе равномерно върху частите на косата си, където тя е най-заплетена, най-увредена и най-изтощена", казва арт директорът Трей Гилън.

Неговият съвет е първоначално да се разнесе малко количество балсам върху краищата на косата. След това използвайте гребен с широки зъби или с помощта на пръстите си разрешете косата. По този начин балсамът ще се разнесе равномерно и ще премахне всички заплитания на косата. Оставете продукта да престои няколко минути, преди да го изплакнете с хладка вода.

3. Недостатъчно време за абсорбиране на балсама

Измиването на косата може да не е въпрос на време за един човек, докато някой друг може да отдели повече от 20 минути за целия процес.

Стимулирайте косата си с бира! Работи безотказно

Бирата съдържа мая, хмел, малц и силициев диоксид. Всички те в комбинация носят важни минерали, които имат способността да влияят върху...

Ако принадлежите към тази първа категория, вероятно допускате грешката да не задържате балсама за времето, което му е необходимо да се абсорбира напълно от косата ви. Най-добрата практика е да оставите продукта да престои поне няколко минути, преди да го изплакнете. Освен това ще забележите огромна разлика, ако от време на време използвате маска за коса.

4. Използване на твърде много или твърде малко количество от продукта 

И в двата случая това е грешка.
„Ако усещате косата си тежка след измиване и изсушаване, това означава, че сте използвали прекалено много балсам. Ако все още косата ви е суха и груба на допир, това означава, че не сте използвали достатъчно количество от продукта”, обяснява Кливланд.

„Най-добрият начин да откриете количеството, което работи във ваша полза, е да започнете с две дози с размера на монета. Внимателно нанесете балсама като сресвате косата си с пръсти или с гребен.

Ако разресването е лесно, това означава, че сте използвали точното количество продукт. Ако все още косата ви не се разресва добре, просто добавете още една доза балсам с размера на монета. 

Как да защитим косата и кожата си в студа?

Напукани устни, усещане за суха и опъната кожа, чуплива коса и нокти  - това са проблеми, с които всички ние се сблъскваме през зи...

5. Използване на грешен продукт

Балсам за суха коса, за къдрици, за запазване на цвета, за изглаждане и т.н. - опциите наистина са много.

„Силиконите и диметиконите обикновено се използват в по-евтини балсами, тъй като придават вид на мека и здрава коса, като я правят да изглежда блестяща. Но тези съставки са с изкуствен произход и изобщо не са здравословни за косата ви”, предупреждава Кливланд. Вместо това потърсете продукти, съдържащи естествени масла, като жожоба, кокос или арган.

Но не прекалявайте и с маслата, защото те могат да утежнят косата и да създадат матов и мазен вид, а това да доведе до изтъняване на косъма.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно

Как се пише: убедително или обедително?
Как се пише: убедително или обедително?

Думата се изписва правилно по следния начин - убедително, също и убедителен, убедителна, убедителни. Как се пише: обяснение или обеснение? Примери:  Моят...