5 лоши навика, които всъщност показват, че сте гений с висок IQ

6883
5 лоши навика, които всъщност показват, че сте гений с висок IQ
Снимка: iStock/Guliver

Оказа се, че някои лоши навици се появяват у човек не заради мързел или липса на образование, а единствено заради големия му ум. Сега вече знаете как да се оправдаете.

Разпространен мит е, че експертите и гениите винаги са учили прилежно, поддържали са работното си място чисто и никога не са използвали нецензурни думи. Може би някои от великите умове са били добри момчета, но повечето не са. На креативните хора например им е по-трудно да поддържат ежедневието си или да поддържат работното си място чисто. Какви други лоши навици показват, че сте по-умни, отколкото си мислите?

1. Псуват по-често от другите

Още: Най-невероятно гениалните зодиакални знаци според астрологията

Наскоро американски учени от университета в Минесота стигнаха до шокиращи заключения, които могат да развеселят и зарадват много хора. В крайна сметка, сега шансът да бъдеш гений с коефициент на интелигентност над средното се е увеличил, ако обичаш да псуваш. Сериозно, проучванията показват, че умните хора псуват по-често. Но при условие, че го правят подходящо и дори малко красиво. В крайна сметка те се отличават с богат речник и ораторски умения.

2. Лягате си късно

Друга характеристика на гениите е странният режим. Хората, които са по-умни от повечето, предпочитат да творят или работят през нощта, поради което изместват съня в графика си. Ако погледнете биографиите на повечето умни знаменитости, става ясно, че почти всички от тях са нощни сови. Което се вписва много хармонично в образа на творческа личност.

3. Пиене на твърде много кафе

Още: 5 знака от зодиака са обречени да станат гении

Гениите, както креативни, така и обикновени, често са пристрастени към кафето. Освен това го пият толкова често през деня, че се превръща в истинска зависимост. Лекарите позволяват да пиете не повече от пет чаши от тази ободряваща напитка на ден. Ето защо, ако не можете да започнете сутринта без любимото си лате или еспресо, значи не сте жертва на реклама, а гений. Между другото, Оноре дьо Балзак можел да пие до 50 чаши кафе на ден. Но е по-добре да не повтаряте този лош навик на гения...

4. Около тях често има хаос

Друг лош навик, който показва, че сте гений и коефициентът ви на интелигентност е извън класациите, е хаосът около вас. Това беше потвърдено и от скорошни изследвания на същите учени от Минесота. Гениите и просто умните хора обичат да се обзавеждат с красиви, но често ненужни предмети в ежедневието, а освен това ги мързи да почистват и често правят истински хаос. Но те са перфектно ориентирани в пространството - и дори така знаят къде имат нужда.

Още: Талант и лудост: от какви душевни разстройства са страдали знаменитостите

5. Не винаги е прекалено спретнат

От предишната точка логично следва, че умните хора понякога може да не се интересуват как изглеждат или миришат. По изключение може да бъде оправдано със страст към хоби или експерименти, енергична дейност и поглъщане в процеса. Това е може би най-отвратителният навик на гениите. Не бива да забравяте за хигиената дори за ден.

Къде е мозъкът на Айнщайн?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Най-разтърсващото любовно българско стихотворение

Любовен съвет за всяка зодия за 29 април 2024

Таро хороскоп за 29 април 2024

Много мъдра притча за майката, която съсипала сина си с грижите си

Страстната седмица започна: Много силна молитва към нашия Ангел Пазител

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com