5 начина да облекчим бързо киселините

17031
5 начина да облекчим бързо киселините
Снимка: unknownuserpanama / Pixabay

Киселините могат да бъдат истинско мъчение. Те причиняват болки в гърдите и остават един неприятен и горчив вкус в устата. Парещата болка остава тлееща и това допълнително усилва дискомфорта. Киселините се причиняват от няколко вида храни. Сред тях са чесън, кафе, чай, лук, подправки, цитруси, горски плодове, зеленчуци и други.  Ето и какво можете да направите, за да облекчите състоянието си.

Хранете се по-често, но на малки порции

Колкото по-малки порции хапвате, толкова по-лесно ще обработите храната. Големите порции храна от своя страна съдържат и много мазнини, които трудно се обработват и са сред основните причини за появата на киселинен рефлукс. За да избегнете това са хранете по 5-6 пъти на ден с няколко хапки. Избягвайте и храните, за които сте забелязали, че ви причиняват киселини.

Ябълков пектин

Това е екстракт от ябълки, който има консистенция, подобна на желе. Той има свойството да намалява нивата на холестерола, но и да потиска киселините. Ако знаете, че ви предстои обилна вечеря, то можете да се подготвите. На гладно вземете разтворен пектин в чаша вода или пък кисело мляко. Той ще образува тънък филм върху стомашната лигавица и това ще предотврати появата на киселини по естествен път.

Стойте изправени

Ако имате възможност, стойте изправени, когато получавате киселини. Лежането и облягането назад само ще влошат рефлукса. Опитайте се да постоите изправени, докато кризата отмине. Когато сте легнали, няма какво да накара киселините да се върнат в стомаха. Изправеното положение помага на този процес и просто използвате гравитацията по този начин.

Хранете се в малки съдове

Ако ви е трудно да намалите обема на храната, който поемате, то я слагайте в по-малки съдове. По този начин ще можете да се контролирате и ще ви е трудно да ги претрупате. Опитайте се да премахнете и киселините, за които сте сигурни, че ви причиняват киселини. Не ги включвайте и в тези порции.

5 метода да потиснете неприятните КИСЕЛИНИ, които ви измъчват

Киселините са много неприятно състояние, което може да се причини от редица фактори, не само храната, която ядем. Обикновено оставят сл...

Вземете лекарство за киселините

Ако нищо от това, което изброихме по-горе не ви подейства, то се консултирайте с лекар. Той ще ви посъветва кое е най-доброто лекарство за вас и как да облекчите тези състояния. Добре е да го направите, въпреки че можете да откриете такива лекарства и без лекарска рецепта. Това е сериозен проблем и консултацията с гастроентеролог е най-доброто нещо, което можете да направите за вас и здравето си.

Появата на киселините не трябва да се пренебрегва. Веднъж появили се този проблем, той ще остане ваш спътник. Поради тази причина е важно да вземете мерки навреме, за да не се задълбочи проблемът ви още повече.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

5 грешки, които туристите допускат по време на пътуване

Съвместими ли сте? 3 типа сексуален темперамент във връзките

Няма магия: жените с тези качества винаги имат много почитатели

3 неочевидни признака, че шефът ви е психопат

Как да манипулираме манипулаторите?

Има ли прилика: Как е изглеждал истинският султан Сюлейман в живота?

Те крадат младостта ви: 6 навика за красота, които трябва да забравите до 40-годишна възраст

Тези зодии са любимци на всички

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com