5 начина да намалите сметките, които идват от вашата кухня

1245
5 начина да намалите сметките, които идват от вашата кухня
Снимка: iStock

Една от областите, в която се използва много енергия, е кухнята, затова експертите споделиха най-добрите съвети за намаляване на бързо растящите сметки.

1. НАПЪЛНЕТЕ ФРИЗЕРА

Просто намалете потреблението на енергия, като напълните фризера. Вярвате или не, за поддържането на студен въздух се използва повече енергия, отколкото за поддържането на студена храна. Студеният въздух е по-плътен от топлия, така че когато отворите вратата на фризера, студеният въздух излиза и бързо се заменя с топъл. Когато затворите вратата, фризерът трябва да работи, за да замени отново целия топъл въздух със студен, като по този начин се използва повече енергия. Запълвайки фризера си с храна или дори с вестник, за да запълни празнините. Внимавайте обаче да не го напълните напълно, защото може да блокирате вентилационните отвори, да ограничите вентилацията и фризерът да изгори напълно, което може да ви струва скъпо.

Митове за тока, които трябва да избягвате, за да спестите пари

2. ИЗПОЛЗВАЙТЕ ПО-ГОЛЕМИ СЪДОВЕ 

Кухненските експерти препоръчват да се сменят по-малките тигани с по-големи, когато се използва котлона. С по-голямата си повърхност те ще запълнят пространството му и ще се нагряват по-бързо, което означава, че ще използвате котлона за по-малко време. Това означава и използване на по-малко енергия, което може да помогне за намаляване на сметките. Професионалистите също така съветват да се премине към медни тигани, тъй като те се нагряват по-бързо от неръждаемата стомана и чугуна.

3. ИЗПОЛЗВАЙТЕ СТЪКЛЕНИ ИЛИ КЕРАМИЧНИ СЪДОВЕ ВЪВ ФУРНАТА

Стъклените или керамичните съдове задържат топлината по-добре от металните си аналози, което ги прави по-ефективни във фурната. По-малко време във фурната означава по-малко използвана енергия, което в дългосрочен план ви спестява пари. Ако можете, по-добре е да използвате микровълновата печка за затопляне на храната, защото тя използва по-малко енергия от фурната.

Направете това и сметката за ток ще падне двойно

4. ИЗКЛЮЧВАЙТЕ УРЕДИТЕ В РЕЖИМ НА ГОТОВНОСТ

Експертите твърдят, че пълното изключване на уредите в режим на готовност може да помогне за спестяване на енергия. Те обясниха: „В този случай е необходимо да се направи следното: Много уреди изразходват енергия, дори когато не ги използвате. Те могат да изразходват 10-15% от потреблението на енергия и въпреки това много хора забравят да ги изключат от контакта“. Ако има светлина или дигитален часовник, той консумира енергия, така че не забравяйте да ги изключите, което може да помогне много.

5 уреда, които харчат ток дори когато са изключени

5. ПРОВЕРЯВАЙТЕ ТЕМПЕРАТУРАТА НА ХЛАДИЛНИКА

Хладилникът е включен 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата през цялата година, си струва от време на време да проверявате дали температурата на хладилника е правилна, за да избегнете твърде високата или ниската й стойност, което може да доведе до по-бързо разваляне на храната. Твърде ниската температура може да означава, че губите енергия и дори може да замрази продукти като мляко и зеленчуци, а недостатъчно ниската означава, че продуктите ви няма да издържат толкова дълго. Най-подходящата температура е между 3 до 7 градуса по Целзий. Важно е също така да знаете кои уреди са най-скъпи за използване в дома. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Като Анджелина Джоли: Какъв гардероб да изберат момичетата с широки рамене?

Как да се справим със сърбежа от многото ухапвания от комари?

Най-разтърсващото стихотворение на Дора Габе

Любовен съвет за всяка зодия за 29 май 2024

Таро хороскоп за 29 май 2024

Методът 369, с който Вселената сбъдва желанията ни

Много силна молитва за майки за закрила на децата им

10 пророчества на феномена дядо Влайчо, от които ще настръхнете

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 май /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com