5 неща, които се случват на дългогодишните двойки

32470
5 неща, които се случват на дългогодишните двойки

Начинът, по който виждаме света се променя, когато сме с някого дълго време. Освен това се променяме и самите ние. Всичко, от начина по който мислим до начина, по който действаме се променя.

Според автора на книгата „Правомощията на двама“ Джошуа Шенк, тези малки промени са катализатор за различен вид мисловни процеси. Споделеното мислене, така да се каже, позволява на двойките да излязат с по-творчески решения на проблемите, отколкото те по отделно могат да измислят.

Това са според психолози признаците, които харектеризират споделеното мислене, цитирани от „Бизнес Инсайдър“:

Вие и партньорът ви развивате собствен език

Получавали ли сте съобщения, които сами по себе си не означават нищо, но вие го разбирате и имат значение за вас? Този „вътрешен“ език и начин говорене е първият признак, че двамата мислите и работите в синхрон, пише Шенк. Според университетско проучване в Тексас, тайната комуникация постига две неща: първо, помага да задълбочи вашите отношения и второ, създава споделена идентичност. Установено е, че колкото по-често двойките използват тайни думи и фрази, толкова по щастлива са.

Не се самоцензурираш

Любовна характеристика според ДЕНЯ на раждане

Жените бързо искат да научат какви са в любовта избраниците им, но това рядко се случва. Нетърпеливи да разберем, все пак открихме нещи...

Начинът, по който повечето от нас разговарят с непознати, познати и дори близки е значително по-различен от начина, по който разговаряме насаме с партньора си.

Когато сме с други хора , повечето си налагаме цензура, за да може да угодим на хората около нас, пише Шенк. Бъдете по-открити и по-откровени с останалите и не преверявайте себе си преди да започнете разговора.

Започвате да звучите еднакво

Освен че имат свой собствен език, дългогодишните двойки започват да имат и еднаква интоация и синтактична структура на речта им. Чат от това е резултата на яление, което психолозите наричат „емиционална зараза“. Когато двама души прекарват достатъчно време заедно, структурата на речта им съответства.

Започвате да си приличат външно

3-те зодии, които никога НЯМА да са сами

Всички ние си мечтаем един ден да срещнем своята половинка и да заживеем живота, който винаги сме си представяли. Понякога ние сме тези...

Според проучване на психолога Робърт Зайонк, причината за това е много проста. С течение на времето женените двойки правят едни и същи мимики и движения, заради които започват да си приличат.

Психолозите го наричат „споделена коордиционна структура“. Тя включва начина, по който се хармонизират погледа, малките маниери и особеностите на начина, по който говорят.

Използвате шеги, които никой друг не смята за забавни

Изследванията показват, че двойките са по-склонни да отразяват начина на изразяване един на друг. По този начин споделят знания, които са важни само за тях. Тази „Вътрешна информация“ са всички техни споделени преживявания и спомени, думи и фрази, които използвате.

Проучване от 2007 г. установи, че хората са по-склонни да копират един от друг погледа, когато чуят една и съща информация преди техния разговор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com