5 предимства на това да си интроверт

13612
5 предимства на това да си интроверт
Снимка: iStock

Екстровертността и интровертността според някои психолози са основите на  оформянето на човешкия характер. Те са  природно заложени в него, като могат да пречат или помагат на човек в определени ситуации. Почти всеки от нас носи характерни черти и от едното и от другото, така че е рядкост да са в чиста форма само от единият тип в характера ни. Важно е на кое от тях ще дадем преимущество.

 Нека видим 5 предимства на това да си интроверт:

Защо ИНТРОВЕРТНИТЕ хора имат тези 5 предимства

Екстроверт и интроверт са основите на базата, на които се формира човешкият характер. Екстровертните личности са насочени към външ...

1.     Естровертността се среща при личности, насочили своето внимание към външния свят и хората около тях. Екстровертът лесно умее да намира общ език с околните, добър оратор и лидер е. Активен, щедър и енергичен. Докато интровертът е насочил своя поглед навътре в самият него и не се усеща комфортно в шумни и големи компании, защото му се струва че хабят енергията му. Предпочита да общува в тесен кръг и да прекарва повече време със себе си.

2.     Често сме останали с впечатлението, че интровертите са безинтересни и скучни личности. Ако вие сте от този тип, в тази статия може да разберете кои качества от характера си може да развиете, за да се превърнете в повече екстроверт. Интровертите са свикнали сами да възстановяват изгубената си енергия, като това е техен основен плюс. Естровертите черпят тази енергия от околните, но ако се налага да общуват само с тесен семеен и роднински кръг не се чувстват добре, а изтощени.

3.     Интровертите не страдат от това, защото в себе си носят цял запас от жизнена енергия. От тяхната гледна точка, трудностите са просто начин да се усъвършенстват, решавайки ги лесно. Също така екстровертите се изтощават по-бързо, докато интровертите умеят да  разпределят хармонично своята енергия, поради което се чувстват по-уверени. Интровертите имат голямо желание да развиват себе си. Докато при възникване на малък проблем, екстровертите тръгват да търсят помощ от близки, приятели и роднини.

4.     При интровертите е обратно, те обичат да променят света около себе си, отношението си към него, приспособявайки своя характер и навици. Психолозите твърдят, че интровертите са с по-ниска самооценка за себе си. По-самокритични са и перфекционисти, с цел усъвършенстване в професионално и  лично ниво. Интровертите имат умението да оценяват малките неща и по природа са по-чувствителни и раними, но го показват трудно. Но това ги прави добри емпати и верни приятели. Екстровертите са изкарват яда си, избухват много бързо, но лесно им минава. Докато интровертите преживяват всичко дълбоко вътрешно в себе си и го крият.

Психолози назоваха чертите, характерни за самотните хора

Хората, които крият емоциите си, надценяват мащаба на проблемите и търсят виновниците, а също така отказват да търсят положителните стр...

5.     Интровертите освен, че решават проблемите си, правят и невъзможното за да ги предотвратяват. Докато ако трябва да споделите нещо на екстровертите, те се ръководят главно от настроението и емоциите си. Интровертите могат спокойно и аналитично да разсъждават и да взимат обективен тип решения. Способни са да гледат по-трезво на нещата и да се освобождават от излишните хора и ситуации в живота си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Сложете този плод до козунака, за да остане мек и пухкав по-дълго

Люлякът ще издържи 2 пъти по-дълго във вазата, ако направите това

Пълнолуние на 24 април 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Къде и как е правилно да се съхранява козунак, за да остане пухкав и мек по-дълго

Сложете кактуса на това място в дома си, за да се предпазите от негативна енергия

Тези 7 "комплимента" ще обидят всеки - избягвайте ги

Сложете това в тестото за козунака, за да остане пухкав и мек за седмица

Стихотворение за 23 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 23 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 23 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com