5 причини с напредване на възрастта да стоите далеч от децата и внуците си

28823
5 причини с напредване на възрастта да стоите далеч от децата и внуците си
Снимка: iStock

Днес не всяка възрастна жена е готова да се посвети на грижата за по-младото поколение. Какво се случи с нашите баби? Най-накрая се научиха да живеят за себе си!

Дори не сме забелязали как се е променил светът - съвременните баби не плетат чорапи и не стоят близо до печката с часове. Обхватът на техните интереси не се ограничава до образованието на по-младото поколение. Причината за това е проста. На тази възраст по-старото поколение е все още в разцвета на силите си.

Много от тях работят, някои току-що са се пенсионирали и са планирали тези златни години: пътувания, развлечения, дейности, взаимоотношения. Това е най-доброто време в живота на жената, когато все още има здраве, но вече се е появила мъдрост, когато жената става вътрешно свободна и чувствена. Тя се наслаждава на всеки момент от живота и затова цени времето и енергията си много повече.

1. Те ​​няма да ви кажат „Благодаря“.

У нас възрастните жени, понякога по собствена воля, понякога по стечение на обстоятелствата, поемат бремето на отговорността за своите внуци. Понякога децата дори не искат помощ за това. Ако ви помолят, можете да вземете внуците си за няколко часа, но не завинаги. Истината е, че вашите деца и внуци никога няма да ви благодарят, че сте посветили живота си на тях. Напротив, заетите баби са тези, които предизвикват уважение, които са успешни, изглеждат красиви и се справят добре в живота.

Тайните за красота на нашите баби

2. Внуците са отговорност на вашите деца

Възрастните хора могат внезапно да намерят работа, която харесват, или да се влюбят, да се оженят, да се преместят в друг град или друга държава. Или просто ще се окаже, че на практика седенето с внуче изобщо не е това, което са очаквали. И нямат нито силата, нито желанието да вършат тежката работа по управлението на децата си.

3. След като сте свободни от деца, е време да се погрижите за себе си

За много пенсионери възрастта над 60 години всъщност е най-добрата. Сега, след като са напуснали работа, те развиват нови умения, ходят в паркове и дори се женят. Стоят до печката само ако наистина обичат да готвят. Не всички съвременни баби са готови да се откажат от активния живот и да се посветят на внуците и домакинството.

Полезни съвети за бъдещите баби

4. Възрастните деца трябва да живеят самостоятелно

Вашите възрастни деца трябва да се грижат за себе си. Не им помагайте. За да направите това, по-добре е да стоите далеч от децата, за да не искат отново пари. Или просто се научете да отказвате. Вие вече сте им дали всичко, което сте могли.

5. По-младото поколение ще седи на врата ви

За да предотвратите децата и внуците да седят на врата им, най-важното е да се научите как да поддържате правилния баланс. Не бива да се увличате по прекомерна саможертва, но също така е погрешно напълно да се дистанцирате и да се лишавате от общуване с внуците си. Често децата намират общ език и взаимно разбирателство с по-старото поколение повече, отколкото с родителите си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Лошо е за вас, за котките и за кучета: не можете да правите това в двора

Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?

Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!

Прясно агнешко месо - да изберем

Кога се приготвят козунаци за Великден?

Стихотворение за 30 април 2024

Таро хороскоп за 30 април 2024

Ако имате дъщеря, прочетете тази притча

Намислете си число от 1 до 20 и вижте КЪСМЕТЧЕТО си за май месец

Таро хороскоп за месец МАЙ за всяка зодия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно