6 големи предимства на това да си необвързан

9064
6 големи предимства на това да си необвързан
Снимка: iStock/Guliver

Доста хора са скептично настроени към необвързаните и техния начин на живот. Твърдят, че без човек до себе си се чувстват самотни и няма на кого да споделят проблемите си. Не приемат, че и без връзка може да съществува щастие поради толкова много други причини.

Всъщност да бъдеш необвързан е нещо страхотно, като пречистване на душата от всички натрупали се проблеми. Понякога човек се нуждае от това да остане сам и точно поради тази причина края на една връзка не бива да бъде приеман като края на живота, щастието или любовта. Няма да се чувствате зле, ако осъзнаете колко много свобода ви дава това да не сте във връзка.

Защо има толкова много умни и красиви жени, които са сами

Замисляли сте се колко много интелигентни и прекрасни жени са без половинка? Те не са сами, защото имат твърде високо самочувствие и се...

Ето нещата, които правят живота на необвързан толкова прекрасен:

1. Може би сте прекратили отношенията си с близки приятели, защото половинката ви е ревнувала. Замислете се колко ценни приятелства можете да изгубите по този начин. Най-сетне сте се отървали от ограниченията да не се виждате с определени хора и да не ходите на определени места. Имате пълна свобода да правите каквото искате и трябва да се насладите максимално на момента. Ще можете да отделяте повече време за приятелите си както сте правили преди да започнете връзката.

2. Не се съобразявате постоянно с някого. Когато имате човек до себе си няма как да не се опитвате да му угаждате, за да не се стига до излишни скандали. В опитите си да се съобразявате постоянно, доста често пренебрегвате собственото си щастие и не обръщате достатъчно внимание на вашите желания. Когато сте необвързани можете напълно да насочите фокуса към себе си.

3. До тук с драмите. Постоянните скандали и караници вече ги няма, можете спокойно да се наслаждавате на ежедневието си и да го правите разнообразно, без да изпитвате чувство за вина. Вече няма да се налага да плачете сами по цели нощи, заради поредния скандал. Животът ви ще стане много по-спокоен и, ако съумеете да го направите такъв, доста по-забавен и разнообразен от преди.

5 признака, че връзката ви е истинска

Понякога, когато се справяте с поредната кавга, е трудно да си спомните какво прави вас и партньора ви толкова подходящи един за друг. ...

4. Ще имате достатъчно време да обърнете внимание и на себе си и да се поглезите малко. Когато сте във връзка харчите много повече пари и някак неусетно идва момент, в който вече нямате никакви. Ще имате не само достатъчно време, но и значително повече пари. Ще можете да обърнете внимание на тялото си и да се поглезите с нещата, които обичате.

5. Научавате се сами да се справяте в трудните моменти, а не винаги някой да държи ръката ви. Научавате се също, че най-много човек трябва да разчита на себе си. Също така една връзка дава много важни уроци и след края и човек е много по-зрял, а мисленето му е доста променено. Започвате да оценявате важните неща в живота.

6. Не сте в постоянна дилема дали сте с правилния за вас човек. Колкото и силна да е дадена любов, след поредния скандал всеки човек се пита: „А дали този човек е правилния за мен?“. Не сте ли се замисляли, че това е губене на време? Просто седите и се обвинявате, че пак не сте попаднали на точния човек. Е, като сте необвързани тези пробеми определено не съществуват и се чувствате много по-спокойни от колкото когато имате връзка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Лунен календар за април 2024: В кои дни НЕ трябва да харчите пари

Лалетата ще издържат 2 пъти по-дълго, ако сложите това във вазата

Най-добрият ден за миене на прозорци - ще привлечете късмет и пари

Учените правят важно откритие: Дълголетниците са от тази кръвна група

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com