6 признака, че сте прекалено изтощени

3737
6 признака, че сте прекалено изтощени
Снимка: iStock/Guliver

В живота на всеки един човек има периоди, в които той се чувства зле, прекалено стресиран е и дори понякога обезнадежден. Тези периоди понякога траят прекалено дълго време и могат да се отразят върху работата ви, отношенията ви с приятели и близки, както и върху психиката ви. Трябва възможно най-бързо да се отърсите от тези мисли и да излезете от това окаяно положение. Прекалено дълго отчаяние може да повлияе сериозно на бъдещето ви и да ви донесе финансови проблеми, и не само. Ето няколко признака, че сте подложени на много силен стрес и е време да направите нещо по въпроса:

1. Не се радвате на живота и не правите нищо забавно и интересно. Дори да нямате достатъчно време се постарайте поне веднъж в месеца да правите нещо развлекателно. Когато сте прекалено изтощени вие дори нямате желанието да се забавлявате, за това най-важната стъпка е да започнете да е радвате на живота и да се вземете в ръце.

Kaк да преборим умората от смяната на часа?

Преместването на стрелките на часовника с един час напред утре ще ни накара да се чувстваме по-уморени, отколкото реално сме. Причината...

2. Не ви се става от леглото или буквално не ви се живее. Когато сте прекалено отчаяни, тъжни и стресирани желанието за живот започва да намалява. Ако постоянно ви се спи и се чувствате изтощени през целия ден, организирайте почивка с близките си хора и се отделете напълно от нещата, които ви натоварват, поне за малко.

3. Правите всичко грешно. Когато човек е под прекалено голям стрес, започва да губи мотивацията си, съответно спира да прави нещата както трябва. Трябва да се съсредоточите над работата и задълженията си и да намерите нещо, което да ви мотивира. Например организирайте нещо ново всяка петък вечер и се мотвирайте от мисълта, че в края на седмицата ви чака нещо развлекателно.

4. Гледате песимистично на нещата – още един знак, че сте твърде изтощени е това, че гледате на ситуациите винаги от негативната страна. Не мислите позитивно и мислите всичко за невъзможно. Това може да се отрази на характера ви като цяло. Въпреки всичко, което се случва около вас, трябва да гледате позитивно на нещата и да сте уверени, че можете да постигнете целите си, въпреки изтощението.

5. Губите увереността си – ако сте подложени дълго време на сериозно напрежение, в един момент започвате да губите самочувствие. Не вярвате в способностите си и дори си мислите, че уменията, които сте имали преди, вече не съществуват. Започвате да си мислите, че не сте достатъчно добри и това пречи на работата ви.

Над 50% от българите са изморени по време на работа

Всяка седмица 54% от българите се чувстват изморени на работното си място. Умората се дължи на различни фактори, един от които е количе...

6.Искате да избягате – отчаянието води точно до това. Искате просто да се махнете и да отидете някъде, където никой да не може да ви намери. Това определено не е решение на проблема. Въпреки всичко трябва да се преборите с тези мисли и да докажете сами на себе си, че можете да се справите.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com