7 неочевидни неща, които показват ниско самочувствие

3600
7 неочевидни неща, които показват ниско самочувствие
Снимка: iStock

Модата има голяма сила - себеизразяването. Благодарение на дрехите можете да разкажете на света за вашите предпочитания, вкусове и дори религия. Нашите визии са пряко отражение на нашия вътрешен свят и начин на живот. По тоалета можете да разберете дали човек е срамежлив или решителен, самоуверен или резервиран.

Често се заглеждаме по звезди като Мадона или Майли Сайръс, чието самочувствие е в разгара си. Това се забелязва както в поведението им, така и в смелите им тоалети. Те се чувстват комфортно в тялото си и не се притесняват да разголят краката си, да стегнат кръста и да подчертаят гърдите си. Арсеналът им включва кожа, полупрозрачни материи, пайети и обувки на висок ток. Такива тоалети им помагат да се чувстват още по-спокойни и уверени и следователно предават своята гледна точка на другите.

В това облекло определено няма да срещнете човек с ниско самочувствие, който се опитва да се скрие от любопитни очи зад широки неща. Но не всичко е толкова очевидно и банално, защото има много уверени хора, които обожават овърсайз. Днес ще разберем кои неща и елементи разкриват съмнение в себе си.

Изключително голям размер

Разбира се, желанието да се изгубите в обемни неща, които биха скрили всички недостатъци на тялото, е присъщо на хората с ниско самочувствие. Такива хора прекарват 90 процента от времето си, носейки овърсайз вещи, съчетавайки няколко елемента в този стил в една визия. Например, ако Хейли Бийбър обича широки панталони или якета с мъжко рамо, тя винаги добавя към тях кроп топове или сутиени. Човек, който не е сигурен в себе си, ще се облече в халати от глава до пети. И ще носи подобни визии всеки ден, като прави изключение, може би, само на празниците.

5 начина да повишите самочувствието си

Черна и сива палитра

Привличането към мрачни цветове и скучни нюанси е друг сигурен признак за ниско самочувствие. Но тук също е важно да се наблюдава цялата картина. Например, ако това е ефектна кожена total look с обувки на висок ток, стилна прическа и красив грим, то това говори точно обратното. Но ако комбинираме първата точка с втората, получаваме несигурен човек. Неговият гардероб включва дълги ръкави, качулки, спортни панталони и…

Спортни артикули

Да, памучните анцузи, маратонки, суичъри и качулки са важни компоненти на стилната визия през последните няколко сезона. Въпреки това Карл Лагерфелд веднъж правилно каза:  „Спортните панталони са знак за поражение. Ако сте ги придобили, това означава, че напълно сте загубили контрол над собствения си живот.“ И това е типично за много хора с ниско самочувствие, които толкова много държат на стила и гардероба си, че не са готови да излязат от пашкула на комфорта и уюта.

Те носят анцузи и панталони дори на работа или среща с приятели, но избират не актуалните в момента памучни комплекти, а по-скоро остарели вещи от гардероба си, с които не трябва да стоят дори у дома.

Липса на аксесоари и декорации

Когато не сте уверени в себе си, не искате да привличате ненужно внимание към вашия човек. „Ами ако другите мислят нещо грешно за дрехите и аксесоарите, които съм избрал“, мислят те. Следователно такива хора гравитират към прости и основни неща, както и почти пълно отсъствие на бижута и аксесоари.

Образът им трябва да е ясен - да се слее с тълпата, а не да се откроява от нея. Затова несигурните хора често се отказват напълно от бижутата, защото не знаят кое да изберат или как да ги носят. А сред аксесоарите им има само базови чанти и шапки, които са винаги актуални и създадени без никакво отношение към модерните тенденции.

6 начина за възвръщане на загубеното самочувствие

Микс от щампи и ярки цветове

Неестествено закачлива визия с куп различни дизайни и цветове по-скоро показва, че човек се опитва да прикрие съмнението си в себе си зад атрактивен образ. Психолозите наричат ​​тази техника компенсация. Така с помощта на ярки и закачливи дрехи човек се опитва да компенсира ниското си самочувствие, а също така изгражда бариера между плашещия външен свят и уязвимия вътрешен свят.

Много хора по този начин искат да отклонят вниманието на другите от проблемите си и да прикрият неувереността в себе си с въображаема смелост в избора на тоалети и смесването на нещата. Невероятната привлекателност към претоварените визии е лесна за разпознаване - нещата на практика не се вписват, изглеждат нелепи и странни.

Излишна декорация

Както при прекаляването с щампи, твърде много бижута и аксесоари също могат да символизират компенсация. Носенето на няколко пръстена, гривни и вериги е по-лесно и по-евтино от закупуването на нови крещящи неща. Но ако в една визия неправилно съчетаете забрадка и слънчеви очила или сложите няколко големи колиета наведнъж, които практически не си пасват, вие само влошавате нещата за себе си, издавайки ниското си самочувствие.

Кецове

Тук, разбира се, си струва да се обърне внимание на модела. Ако това са популярните Yeezy или Balenciaga, то това е по-скоро сигнал, че човекът следва тенденциите и иска да отговаря на съвременните тенденции. Но ако това е стар и износен модел, закупен не толкова от естетически съображения, а за удобство, носене и гъвкавост, тогава това може просто да означава, че човек не обръща внимание на модата и външния си вид, а се опитва да се слее с тълпата, ускорява крачка в удобни маратонки, които вече са на няколко години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Много мъдра притча за майката, която съсипала сина си с грижите си

Страстната седмица започна: Много силна молитва към нашия Ангел Пазител

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Родени с късмет: На тези зодии всичко им се случва с лекота

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com