7 тайни за съблазняване на мъжете от най-известната куртизанка в историята

7488
7 тайни за съблазняване на мъжете от най-известната куртизанка в историята
Снимка: iStock/Guliver

Научете как да завладявате мъжете по метода на ренесансовите жени.

Вероника Франко е известна венецианска ренесансова куртизанка, поетеса и философ. Нейната красота, остър ум и таланти побърквали венецианските благородници, а самият крал на Франция Анри III прекарвал нощта в покоите ѝ. Любовниците на Вероника желаели компанията ѝ толкова, колкото и тялото ѝ. Филмът „Честната куртизанка“ е базиран на живота на тази жена.

Вероника Франко наистина е родена през 1546 г., когато Венеция е в зенита на своето могъщество. Тя израства в семейството на богат търговец и е една от най-скъпоплатените куртизанки във Венеция. Франко е надарено дете, получава отлично образование и проявява забележителни способности в литературата.

Що се отнася до любовната история, в нея също има припокривания. В стихосбирката Terze rime, която Франко издава през 1575 г., цели седем произведения са посветени на Марко Венера. Но тази любовна история е по-скоро косвена, отколкото централна в живота на Вероника Франко.

Личният живот на куртизанката е бил доста интензивен. Тя била омъжена за д-р Паоло Паница, дълго време била любима на известния художник Тинторето, доста време живяла под покровителството на сенатора Доменико Вениера и успяла да роди шест деца от различни мъже.

Както в киното, така и в живота, куртизанката Вероника Франко е изключително търсена от мъжете. В допълнение към красотата, образованието и интелигентността си Вероника притежава женски чар и умее да използва правилно всичките си положителни качества.

Тактики за съблазняване според хороскопа: най-недостъпните зодии

Ето няколко техники, използвани от една честна куртизанка, за да заинтересува един мъж:

Мъжът - слънчев лъч

Честната куртизанка винаги е искрено щастлива, когато срещне обекта на своите чувства. Тя не крие емоциите си. Подобно поведение винаги е приятно за мъжа и го кара да разбере, че той е най-добрият и единственият. Освен това след известно време на подсъзнателно ниво самият той започва да се наслаждава на срещата и да очаква с нетърпение следващата. Тази техника отдавна е описана в психологията.

Думите му са златни

Вероника винаги обръща внимание на това, което казва мъжът, а шегите му се посрещат с кокетна усмивка. След като получи одобрение, мъжът интуитивно се чувства благосклонен към момичето. Самата куртизанка има остър ум и чувство за хумор и не се колебае да отвърне на шегата, с което само подхранва интереса към себе си.

Неговите мисли - вашият дом

От една страна, мъжът усеща, че тя е разположена към него, а от друга - всичките ѝ думи говорят за обратното. Тя кара мъжа да се съмнява и по този начин сигурно се настанява в мислите му.

Изкуството на съблазняването: Как да завладеем мъжкото сърце?

Кокетно „не“

Нейните меки шеговити откази приличат по-скоро на умел флирт и манипулация, които само подхранват интереса на мъжа. Тя оставя надежда, дава намек, че все още има шанс.

Невербално „да“

Когато говори с мъж, тя го гледа директно в очите, цялото ѝ тяло е насочено в неговата посока. По този начин тя ненатрапчиво показва на мъжа, че се интересува от него.

Следвай ме

Вероника е истински експерт в ефективното напускане на мъж. Завършвайки разговора и отдалечавайки се от събеседника, тя непременно му хвърля закачлив, приканващ поглед. Мъжът е объркан, сякаш току-що се е сбогувал с нея, но в същото време сякаш тя го призовава да я последва.

Приятен послевкус

Куртизанката Франко знае как да остави у мъжа правилното усещане след това. Тя винаги изчезва навреме, оставяйки мъжа в объркване, надежда и сладък копнеж.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 май /валутен калкулатор/

Кои жени са по-склонни да имат момчета - може да се изненадате от отговора

Научете най-щастливия ден от седмицата за всяка зодия, 20 - 26 май 2024

Няколко начина да се защитите от негативни влияния

7 типа мъже, които никога не изневеряват, но не бързайте да се радвате

Готвач разкри кои са най-добрите картофи за пържене

След тези 7 комплимента всяко свястно момиче ще си тръгне

Махнете ги незабавно: 5 неща, на които не им е мястото в хола

Защо е добре да ремонтирате дома си през лятото?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com