7-те върховни готвачи на планетата

5680
7-те върховни готвачи на планетата
Снимка: Getty Images

В кулинарията, както и в модата, има висш стил. Знаменитите готвачи имат безценен принос за обогатяване на света на модните ястия и гурме-съставки – обогатяване както в преносен, така и в съвсем пряк смисъл. Това са хората, които създават най-новите колекции от кулинарни изкушения и решават какво ще бъде модерно за сервиране в световните ресторанти през следващия сезон. Ето 7-те кулинарни гурута на планетата.

1. Ален Дюкас. Световно известен готвач, бизнесмен и собственик на ресторантска верига със заведения в различни градове на света. Според класацията „Мишлен“, Дюкас е начело на рейтинга на ресторантьорите, като 3 негови ресторанта са отбелязани с най-високото мишленово отличие - 3 звезди. Това е своеобразен рекорд. За да вечеряте в някой негов ресторант, трябва да резервирате маса поне 3 месеца предварително. Обслужващият персонал в 26-те ресторанта на Дюкас наброява 1500 души.

25 тайни в кухнята, които използват само главните готвачи

Всеки иска да се добере то тайните на главните готвачи, за да се изявява като такъв у дома и да впечатлява семейството си с вкусни ясти...

2. Волфганг Пак. Австралийският готвач заслужено си е спечелил прякора „Крал на холивудските празници“. Той е световно известен с организирането на пищни банкети за поканените на церемонията по връчването на кино-наградите „Оскар“ в продължение на десетилетие.

3. Гордън Рамзи. Това е известен телевизионен водещ, успешен ресторантьор, готвач от Шотландия, носител на три звезди „Мишлен“. В момента притежава верига от 30 ресторанта. Заведенията му с гордост носят общо 12 звезди „Мишлен“. Критиците често се шегуват с имиджа му, казвайки, че има вид на рок-звезда. По време на ток-шоуто Рамзи е доста вулгарен. Отнася се строго с персонала на ресторантите си.

4. Джейми Оливър. Известен английски готвач, ресторантьор и автор на много готварски книги. Насърчава здравословното хранене. На 30-годишна възраст се оказал един от най-богатите англичани. Оливър управлява няколко ресторантски вериги. Телевизионното шоуто с негово участие се излъчва в 40 страни по цял свят.

5. Нобу Мацухиса. Готвач от Страната на изгряващото слънце, популярен в цял свят. Той стана известен благодарение на умелото съчетаване на японски ястия с използването на американски кулинарни съставки. Днес Н. Мацухиса се смята за един от най-богатите японски ресторантьори. Притежава над 20 ресторанта в 18 различни държави. Мацухиса обича да пътува по света със съпругата си, като по пътя посещава своите заведения.

Кои са най-добрите кулинари сред зодиите?

Когато става дума за готвене, не само любовта ви към храната или различните техники ви правят добър готвач, но и самото желанието да на...

6. Пол Бокюз. Това е най-добрият готвач на 20-ти век. Той е родоначалник на ерата на "Новата кухня", гений на френската кулинария. През 1987 г. създава световния конкурс „Златен Бокюз“. Състезанието се провежда на всеки две години. Сред готвачите от цял ​​свят се счита за много престижно да участват в това състезание и кастингите за него налагат изключително високи критерии.

7. Хестън Блументал. Изключително оригинален шеф-готвач. Благодарение на атлетичното си телосложение, той прилича повече на спортист, отколкото на кулинар. Известен с приготвянето на своеобразни и уникални ястия. Неговите рецепти зашеметяват въображението с необичайната комбинация от съставки, като сладолед и раци, кафе и чесън и т. н. Самите ястия се приготвят по такъв начин, че постепенно променят вкуса си, а понякога и температурата. Рецептите на Блументал напомнят сложни математически формули и магически заклинания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно