8 неприятни тайни за веригите за бързо хранене

11281
8 неприятни тайни за веригите за бързо хранене
Снимка: iStock

Всички си позволяваме да си похапнем по някой бургер с пържени картофки от време-на време и това е слабост, за която не говорим много. Има обаче хора, които се хранят по този начин по няколко пъти на седмица и не осъзнават как този навик вреди много на организма им.

Има факти, които изобщо не знаем за веригите за бързо хранене и които биха разредили честите ни посещения там, ако ги научим веднъж. Ето кои са те:

Вижте коя кръвна група е най-податлива към заболявания

Учени и лекари намират все по-голяма връзка между кръвната група и здравето ни, колко можем да се справим с различните заболявания и ка...

1. Месото в бургерите не е прясно – едва ли сте се надявали, че е такова, но знаете ли, че в някои вериги месото е толкова дълбоко замразено, че може да престои няколко години, преди да дойде до вашата чиния? Ако сте в супермаркет и пазарувате за дома си, бихте ли си купили месо, замразено през 2014 година например?

2. Винаги ви предлагат по-големи менюта – забелязали ли сте, че във всички вериги за бързо хранене винаги ви предлагат да си купите по-голямото меню, с което спестявате повече? Това е подход, с който ви карат да се храните повече, дори когато не сте толкова гладни и това, че спестявате, ви кара да си похапвате повече, макар че в това няма никаква логика!

3. Храната е вкусна само първите 15 минути – сигурно сте забелязали, че когато си поръчате бърза храна за вкъщи, най-често изобщо не е толкова вкусна, колкото когато сте си я поръчали на място. Представете си какъв вкус и вид ще има, ако я оставите да престои до утре!

4. Във всичко има захар – всички сосове, хлебчетата и напитките, които си поръчвате. Всичко е пълно със захар, а както знаем захарта води до пристрастяване и до напълняване. Ако си поръчате салата със сос и сосът ви е отделно, ще забележите, че само в него има поне 15 грама захар и над 200 калории.

Българите харчат най-много пари за храна

България е една от страните с най-много разходи за храна в Европа. От класация с 40 страни тя е на 36-то място. Това показва проучване ...

5. Цветовете на логата не са случайни – забелязали ли сте, че в повечето вериги за бързо хранене цветовете на логата съвпадат до голяма степен? Доказано е, че именно тези цветове подтикват към покупка и кара хората да ги свързват с нещо вкусно.

6. В пилешките хапки почти няма чисто месо – знаете от какво се правят кренвиршите – смляно пилешко месо, примесено с кости, хрущяли и какво ли още не. От същата субстанция се правят и повечето пилешки хапки в ресторантите за бързо хранене.

7. Салатите не са най-здравословният избор – както вече ви споменахме, само в соса, който получавате към салатата си има поне 200 калории. Друга причина, поради която не са толкова здравословни, е че се обработват със специални химикали, които ги задържат свежи за по-дълго време.

8. Голямата напитка е като средната – знаехте ли, че в някои вериги голямата напитка е почти същото количество колкото средната, просто слагат повече лед, за да изглежда повече и като количество.

7 лесни трика за сваляне на килограми БЕЗ спорт

Диетите не са за всеки, трудни са, понякога дори нездравословни и ни карат да се чувстваме зле и непрекъснато да ни се яде още повече о...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Топ 5 на най-красивите места в Европа през пролетта

Кой е най-големият полуостров в света

Тези 3 цвята никога не трябва да се използват за боядисване на яйца за Великден

В коя държава е най-голямото пристанище в Европа

Не хвърляйте старото великденско яйце - ето за какво се ползва

Тези 6 храни съкращават живота

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com