8 странни факта, които или ще ви изплашат, или ще ви разсмеят

2476
8 странни факта, които или ще ви изплашат, или ще ви разсмеят
Снимка: iStock

Информацията, която ви предстои да прочетете, е не просто любопитна, не просто ще ви помогне да научите нещо ново, но и ще предизвика леки тръпки по гърба ви. Ако обичате истории с хорър привкус или просто искате да предизвикате въображението си с малко по-екстремна информация, облегнете се добре и четете.

Благодарение на Instagram акаунта Creepy.fact, в който се публикуват най-различни леко плашещи факти, можем да ви поднесем осем от най-необичайните, които направиха и впечатление и на нас. Признаваме, че някои ни се струват леко поукрасени, други направо си звучат като фейк нюз, но какво ли в нашия живот не е леко "пипнато". Ето ги и тях:

1. На 16 май 2010 г. Луната, Венера и Юпитер се подреждат така, че формират усмихнато личице.

2. През 1847 г. лекар извършва ампутация на пациент само за 25 секунди. Той оперира толкова бързо, че без да иска ампутира и пръстите на асистента си. И пациентът, и асистентът по-късно умират от сепсис, а един от хората, наблюдавали на живо операцията, умира от шока. В резултат, това е единствената (поне известна досега) публична операция, завършила с 300% смъртност.

3. През 1968 г. в Япония моторист, облечен като полицай, спира банков автомобил, превозващ 300 милиона йени (днешни 10 милиона долара), и казва на шофьора да бяга, защото колата ще се взриви. След това просто се качва в автомобила и изчезва в неизвестна посока. Престъпникът и парите никога не са открити.

4. В началото на XX в. е имало американски бейзболен отбор, съставен от осъдени на смърт затворници, чиито смъртни наказания са отлагани при всяка следваща победа.

Любопитни и забавни факти за мъжките бради

От незапомнени времена брадата е била знак за мъжественост, придавайки на мъжете известен чар и бруталност. За някои дами това донякъде...

5. Нали се сещате как в комедийните сериали се пуска записан смях, който да ви провокира и вие да се засмеете? Е, хората, чийто смях е записан, отдавна са починали. Следователно слушаме мъртъвци... за да се смеем.

6. През 1963 в зоологическата градина в Бронкс е открит експонатът "Най-опасното животно в света". Той представлява... огледало.

7. В Мексико има място, наречено "Зоната на тишината". Там часовниците не работят, радио приемниците не функционират правилно, а компасите започват да се въртят неконтролируемо.

8. По време на Втората световна война са произведени детски противогази с лика на Мики Маус. Идеята била децата да ги носят като за игра и да не ги е страх.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com