8 трика от кухнята, които ще ускорят процеса на готвене

8713
8 трика от кухнята, които ще ускорят процеса на готвене
Снимка: Pixabay

Мнозина ще се съгласят, че понякога готвенето отнема много време, усилия и нерви. Домакините правят всичко възможно да улеснят работата си и да спестят време. Има няколко трика, които работят и могат да помогнат за намаляване на времето в кухнята.

1.            Сгответе пастата в тиган

Как да "спасим" пресоленото ястие и да върнем добрия му вкус

На всяка жена ѝ се е случвало да пресоли готвеното и после се е налагало да проявява изобретателност, за да успее да нахрани семействот...

Бърз начин да почерпите неочаквани гости с вкусна паста е да я приготвите в тиган. Мнозина със сигурност ще бъдат изненадани, защото е прието да се готви паста в тенджера с много вода. Но опитни готвачи съветват да използвате тиган с високи стени. Така водата ще заври по-бързо, а самата паста става по-вкусна. Но това може да стане само с висококачествен продукт, в противен случай всичко ще се слепи.

2.            Накиснете зърнените храни

За да се ускори приготвянето на зърнени или бобови култури, те трябва предварително да се накиснат в студена вода. Направете това през нощта. Така се разгражда фитиновата киселина, която пречи на усвояването на хранителните вещества от зърнените култури.

3.            Замразете остатъците от храна, нарязани зеленчуци или останали плодове

Става дума за замразяване на излишния варен ориз. Количеството му е трудно да се изчисли, така че винаги остава някаква част. Продуктът може да се използва за салати, зеленчукови яхнии, месни ястия. Замразеният ориз запазва свойствата си перфектно и можете да го затоплите отново под течаща гореща вода.

С тези трикове рибата винаги ще се получи невероятно вкусна, както и да я сготвите

Рибата е не само вкусна, но и полезна храна. Приготвянето й, като цяло, не е кой знае колко сложно, но въпреки това е нужно домакините ...

Често след готвене остават нарязани лук, моркови, цвекло, понякога плодовете остават в хладилника. Такива остатъци могат да бъдат замразени, за да улеснят готвенето следващия път.

4.            Обелете чесъна предварително

Готвачите съветват да го почистите предварително и да го добавите към ястието в самия край. Първо, това ще позволи на важните вещества да започнат да взаимодействат и да запазят всичко полезно. И второ, по този начин чесънът няма да изгори и да придаде на ястието пикантен аромат.

5.            Размразете правилно месото

Размразяването на месо в микровълновата влошава вкуса на месото. Най-добре е да размразите продукта в неръждаем съд, за да не се загуби вкуса. Стъклени съдове, порцеланови или керамични не стават, защото имат по-ниска топлопроводимост.

Готви умно – от върха на езика до дъното на сърцето

Врата на кухнята не се отваря никога внимателно, винаги някаква страст и глад за нещо ни води натам. В нашия случай гладът не е само фи...

6.            Замразете лютите чушки

Ако замразите застояли люти чушки, можете да ги използвате дълго време в бъдеще. Шушулките не губят свойствата си и чрез рендосването им на ренде е лесно да се контролира количеството подправка.

7.            Не белете зеленчуците

Използването на млади кореноплодни култури ще помогне да се намали времето или напълно да се пропусне почистването. Почистват се бързо с метална кухненска четка.

8.            Използвайте бутилка, за да отделите жълтъка

Грешките в готвенето, които могат да бъдат ВРЕДНИ за здравето

Има някои грешки, които продължаваме да правим дори когато сме на хранителен режим и сме започнали да се храним изцяло здравословно. Но...

Трудно е да се разделят перфектно жълтъците и белтъците. Заради това приготвянето на кремове и омлети отнема много време. Но ако изсипете яйцата в една купа, а след това съберете само жълтъците с помощта на пластмасова бутилка, ще получите много бързо нужните ви продукти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо да горите дафинови листа или да миете пода със сол: лайфхакове за добър микроклимат

Странно защо някои хора не ядат пънчетата на гъбите

Знаете ли къде точно се намира островът на Одисей

Какви обичаи се правят през всеки ден от Страстната седмица?

Какви груби грешки правим при печене на хляб в хлебопекарна?

В коя държава е остров Тортуга - известното пиратска бърлога в миналото

При отслабване: кои са най-грубите грешки, които правим?

В близост до България се намират Принцовите острови - ето къде

С този прост трик ще разберете дали яйцето е твърдо сварено

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com